MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail ÖZDEMİR: Avrupa Parlamentosu seçimleri; hem AB’nin hem de üye ülkelerin geleceğini doğrudan etiketleyecek önemli sonuçları şimdiden doğurmuştur

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekilimiz İsmail ÖZDEMİR

Avrupa Parlamentosu seçimleri sonucunda ırkçı partilerin birlik genelinde hemen her yerde seçimleri önde bitirmesi, hem AB’nin hem de üye ülkelerin geleceğini doğrudan etiketleyecek önemli sonuçları şimdiden doğurmuştur.

Fransa’da parlamento feshedilmiş, Belçika’da başbakan görevinden istifa etmiştir. Almanya ve Hollanda’da siyasi tablo daha karışık hale gelmiştir. Bir sonraki aşamada siyasi tartışmalar Avrupa’yı, süregelen Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle daha zor şartlara mahkum edecektir. ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimler de, Avrupa’nın başta güvenlik olmak üzere ekonomik ve siyasi durumunu etkileyecek diğer dinamikleri hayata geçirme potansiyeli taşıyor.

Bilhassa Kasım ayından sonra ABD-AB-NATO zemininde başlaması muhtemel tartışmalar, ortak Avrupa ordusu fikri yerine kamplaşmaları doğuracak ve belki de şimdiki malum politikaları yerine, Rusya ile yakınlaşmak isteyen Avrupa ülkeleri dahi olabilecektir.

Türkiye ile ilişkilerini her zaman ikircikli ve samimiyetten uzak yürüten Avrupa siyasetinin içerisinde düştüğü bu açmaz ve çelişkiler yumağı sürpriz değil, kendileri için kaçınılmaz bir sondu.

Asıl beklenmesi gereken ise Avrupa ülkelerindeki ayrılıkçıların hareketlenmesidir. Dolayısıyla Bask, Katalonya, Flamen, Lombardiya, Bavyera, Korsika gibi isimler, önümüzdeki dönem sıklıkla duyulur hale gelebilecektir.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*