MHP seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP BÜROSUNA KANLI BASKIN

Esenyurt’taki MHP seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı: 1 ölü, 7 yaralı

TABANCA, bıçak, taş ve sopalarla MHP bürosunu basan grup, partinin basın danışmanı ve aynı zamanda Ortadoğu gazetesi muhabiri olan Cengiz Akyıldız’ı öldürdü, 7 kişiyi de yaraladı.

MHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Rasim Acar, konuşması sırasında ellerinde taş, sopa ve silah olan karşıt görüşlü bir grup iddiaya göre partililere saldırdı. Yaralananlar Esenyurt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Saldırıda göğsünden silahla yaralanan Ortadoğu Gazetesi muhabiri ve partinin il basın danışmanı Cengiz Akyıldız (48) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde MHP İl Başkanı Abdurrahman Başkan ile birlikte gazetecilere basın açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “BDP’li oldukları söyleniyor. Bir bilginiz var mı?” sorusuna “Bölücü unsurların olduğu belli. Bu saldırı MHP ile birlikte Türk Milletine de yapılmıştır. Organize olmuş silahlı terör örgütünün saldırışıdır. Faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi gerekmektedir” dedi.

MHP İstanbul İl Başkanı Başkan ise parti olarak itidalli davrandıklarını söyleyerek emniyetin saldırıyı kısa süre içinde çözmesi gerektiğini belirtti. Olayın ardından Esenyurt Devlet Hastanesi önüne gelerek bekleyişini sürdüren partililerle, çevredeki bazı kişiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Akşam saatlerine doğru Genel Başkan Yardımcısı Adan, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile birlikte hastaneye gelerek yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Bu arada yaralılardan Tuncay Erol ve Cihan Coş’un ayakta tedavi edildiği, diğer yaralılar; Kemal Sıla, Gencay Yılmaz, Ercan Kamil Tanrı verdi, Ramazan Türkmen, Cihan Koç’un tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi. Hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’ın cenazesinin bugün ikindi vakti Fatih Cami’sinde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği, cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı öğrenildi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*