Ülkücü Şehit Akyıldız için Adana’da gıyabi cenaze namazı…

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Adana Ülkü Ocakları Başkanı Arslan, “Türk milletine hitap eden, ekmeğini Türk milletinden kazanan basın, bu olaya ‘Ülkücülerle karşıt görüşlüler arasındaki kavga’ diyemez. Namusu olan ‘PKK’lı der, bölücü der, ayrılıkçı’ der” şeklinde konuştu.

ADANA – Dün İstanbul Esenyurt seçim bürosunun açılışında bir grup bölücü hainlerin saldırısı sonucu şehit edilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkez Basın Bürosunun emektarlarından foto muhabiri Cengiz Akyıldız için Adana’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

ULU CAMİİ’NDE NAMAZ
İstanbul’daki cenazeye katıldığı için İl Başkanı Mustafa İzgioğlu’nun hazır bulunamadığı ikindi namazını müteakiben Ulu Camii’ndeki gıyabi cenaze namazına Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, MHP İl Başkan Yardımcıları Zeki Üzümcü, Cafer Uluışık, MHP Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu, Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ, Adana Taşmedreseli Ülkücüler Platform Başkanı Sefer Tatlı ile çok sayıda partili hazır bulundu.

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN
Namazın ardından cami dışında toplanan Ülkücüler adına açıklamada bulunan Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, “Dün şehit verdiğimiz Cengiz Akyıldız ağabeyimiz, 12 Eylül darbesinde 19 defa idamla yargılanan, 11 yıl cezaevinde yatan, 12 Eylül işkencelerinin öldüremediği, 12 Eylül despotlarının yıldıramadığı bir Ülküdaşımızdı. Camiamızın, Türk milletinin başı sağ olsun. Bizler ülküdaşları olarak varsa hakkımızı helal ediyoruz, inşallah o da bizlere hakkını helal eder” dedi.

“KARŞIT GÖRÜŞLÜ” DİYEN BASINA TEPKİ
Arslan şöyle devam etti:
“Dünden bu yana olayla alakalı tüm televizyonları ve gazeteleri inceledik. Basını yönetenler, her zaman olduğu gibi ‘ülkücüler ve karşıt görüşlüler’ diye olayı anlattılar. Türkiye’de yaşanan bu ve bezeri olaylar, mahalledeki çocukların gülle oynarken o esnada meydana gelen bir olaylar değildir. Bu mesele Türk milletini bölmek isteyen hainler ile Türk milletini, Türk devletini sonsuza dek bir ve bütün olarak yaşatmak isteyen Ülkücülerin kavgasıdır. Bu mesele Türk milletinin varlık, yokluk meselesidir. Türk milletine hitap eden, ekmeğini Türk milletinden kazanan basın, bu olaya ‘Ülkücülerle karşıt görüşlüler arasındaki kavga’ diyemez. Namusu olan ‘PKK’lı der, bölücü der, ayrılıkçı’ der. Ama asla böyle diyemez. İhanet açılımına zeval gelmesin diye, ‘Ülkücülerle bölücüler arasında’ diyemeyen basın, öbür dünyada nasıl hesap verecekler merak ediyoruz”

Açıklama sırasında sık sık tekbir getiren ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atan kalabalık, daha sonra Adana Ülkü Ocakları’na kadar protesto yürüyüşü yaptılar.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*