Esenyurt’taki MHP bürosuna saldırı: 5 kişi tutuklandı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırı ile alakalı olarak adliyeye sevk edilen 9 kişiden 5’i tutuklandı.

Şüphelilerinden biri savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaşı küçük 3 tutuklunun Maltepe Cezaevi’ne, 2 tutuklunun ise Metris Cezaevi’ne götürüleceği öğrenildi.

Mahkemenin görüldüğü Büyükçekmece Adliyesi önünde toplanan 300 kişilik gruba polis gruba müdahale etti.

TOMA’NIN SUYU BİTTİ, GÖSTERİCİLER TOMA’NIN ÜZERİNE ÇIKTI

Göstericilerin attığı taşlardan bazı polislerin yaralandığı öğrenilirken polis TOMA ile gazlı su sıkarak göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Bu sırada göstericiler, E-5 karayolunu trafiğe kapattı. E-5 karayoluna doğru kaçan göstericilere doğru yönelen TOMA’nın suyu bitti. Durumu fırsat bilen bazı göstericiler TOMA aracının üzerine göstericiler çıktı. TOMA üzerindeki ve e-5’teki göstericiler E5’ten ayrılarak, tekrar adliyenin yakınına gitti.

Zanlıların adliyedeki işlemleri sürerken halen slogan atmayı sürdüren göstericiler ile polis arasından zaman zaman gerginlik yaşandı.

Bu arada, grup adliye önünde beklerken MHP seçim minibüsünden saldırıda öldürülen basın danışmanı Cengiz Akyıldız için Yasin süresi okunurken dualar edildi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*