Yılmaz: 28 Şubat sürecini mumla aratır hâle geldiniz

Cumhur İttifakı Millet Aklı

syMHP Adana Milletvekili Yılmaz: 28 Şubat sürecini mumla aratır hâle geldiniz

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bugün yaşanılanların böylesinin 28 Şubat sürecinde olmadığını belirterek “28 Şubat sürecini mumla aratır hâle geldiniz. 28 Şubat sürecinde birtakım andıççılar vardı, bugün de Başbakanın andıççıları var.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, internet yasasına ilişkin görüşmeler devam ediyor. Meclis Başkanvekili Meral Akşener’in yönettiği birleşimde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakanın “Cumhurbaşkanını bile dinlemişler, beni dinlediler, çocuklarımı dinlediler.” açıklamalarını hatırlattı.

“On iki yıldır Sayın Başbakan siz ne iş yapıyorsunuz? Yani, on iki yıldır bunların gereğini yapmıyorsunuz da bundan sonra mı gereğini yapacaksınız?” diyen Yılmaz, “O zaman, bu ülkeyi siz yönetemediğinizi kendi kendinize deklare ettiğiniz Sayın Başbakan. Şimdi, buna niye ihtiyaç duydunuz biliyor musunuz? Hâlinizden memnundunuz, niye ihtiyaç duydunuz? 17 Aralık ve 25 Aralıkta asrın yolsuzluğu var, bunu kabul etseniz de böyle, kabul etmeseniz de böyle. Şu anda Türkiye’de yolsuzluğa batmış bir suç çetesi örgütü var, yolsuzluk her tarafa sirayet etmiş. Şimdi bunun önüne geçmek için ardı ardına birtakım yasalar çıkarmaya çalışıyorsunuz alelacele. HSYK Kanunu’nu getirdiniz, apar topar gece gündüz çalıştınız ama Adalet Bakanı devreye girdi, 1. Dairede operasyon yaptı, savcıların, hâkimlerin yerini değiştirince yarısından sonra işi çektik. Şimdi, geldiniz, savcıları, hâkimleri değiştirince bu işten sıyrıldığınızı düşündünüz ama ardı ardına birtakım yayınlar çıkmaya başlayınca, şimdi İnternet yasasını getiriyorsunuz.” diye konuştu.

“EFKAN ALA MİLLİ İRADEYİ NEREDEN TEMSİL EDECEK?”

Başbakanın ta Fas’tan Habertürk’ün Genel Yayın Yönetmenini arayarak “MHP Genel Başkanını çıkarmayın.” dediğini hatırlatan Yılmaz, “Böylesi 28 Şubat sürecinde olmadı. 28 Şubat sürecini mumla aratır hâle geldiniz. Evet, evet, o 28 Şubat sürecinde birtakım andıççılar vardı, bugün de Başbakanın andıççıları var. Ama, unutmayın -bakın- 28 Şubat sürecinde de fişlemeler vardı, 28 Şubat sürecinde de birçok insan fişleniyordu, birçok insanın yerleri bir gecede değiştiriliyordu.” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın millî iradeden bahsettiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: “Efkan Ala millî iradeyi nereden temsil edecek? Bizim gibi seçilip mi geldi? Ama gelen İçişleri Bakanı her gün bin 500 – 2 bin 500 polisin yerini değiştiriyor. Yetmedi, Millî Eğitime el attı, kardeşini oraya getiriyor, Maliyeye müdahale ediyor, MİT’ten raporlar geliyor, MİT’ten! MİT’in işi nedir, MİT’in işi? MİT’in işi, bu ülkenin güvenliğini sağlamaktır ama bakıyorsunuz, MİT, MHP’li iş adamlarını fişlemiş, CHP’li iş adamlarını fişlemiş. Bizde iş adamı kalmadı ki. Bütün iş adamları sizde, ortada, ihalelerden alınan. Ama şunu unutmayın değerli milletvekilleri, bakın, 28 Şubat sürecini yürütenleri iyi hatırlayın. 28 Şubat sürecinin aktörleri ne diyordu? ‘Bin yıl sürecek bu.’ diyordu, ‘Bin yıl.’ Ama Cenab-ı Allah’ın takdiri ve bu milletin iradesiyle bir yıl, iki yıl bile dayanamadılar, yerle bir oldular. Kendilerini bin yıl devam edecek şekilde kodlamışlardı.”

“BAŞBAKAN HİÇBİR ŞEKİLDE BU İKTİDARDAN GİTMEYECEK ŞEKİLDE KENDİSİNİ KODLAMIŞ”

“Sayın Başbakana bakıyorum, hiçbir şekilde bu iktidardan gitmeyecek şekilde kendisini kodlamış.” diyen Yılmaz, “Bugün çıkanlar onlar. Öyle bir hâle geldi ki dün ‘Askerî vesayeti kaldırdım, yargı vesayetini kaldırdım, bürokraside hâkimiyeti elime aldım.’ diyen Başbakan, dün bu operasyonları yapanları ayakta alkışlıyordu. Bugün diyor ki Grup Başkan Vekili: ‘Paralel yapıyla beraber misiniz?’ Varsa bir paralel yapı, siz beraberdiniz Sayın Elitaş; siz beraberdiniz, AKP beraberdi! Bir kere bunu mantık olarak düşünün. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman doğruların yanında durduk ama siz ‘Askerî vesayeti, yargı vesayetini kaldırdık.’ diye bu millete övünerek gittiniz, oy istediniz. Bunları yapınca neye kapıldınız biliyor musunuz? Kendinizi dokunulmaz hissetiniz ‘Kimse bize dokunamaz.’ dediniz ve bu ülkeyi tek adamlık modeliyle yürüttünüz, tek adamlık modeliyle yönettiniz, kanunları bir tarafa bıraktınız, yasaları bir tarafa bıraktınız, sizin talimatınızla aynı anda 10 tane medya aynı manşeti attı, yanlışları görmedi. Sandınız ki hiçbir şey ortaya çıkmayacak ama Allah’ın indinde her şey açığa çıkacaktır. Bugün bu yasalarla, bugün bu gücünüzle her şeyin üstesinden gelebilirsiniz ama Allah’ın adaletinden kurtuluş yok. Ey AKP milletvekilleri, bu işe bulaşmayanlar gerçekten elini vicdanına koyarak Allah’ın adaletini her zaman hatırlayacaklardır.” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*