AK Partili İlhan İşbilen istifa etti

Cumhur İttifakı Millet Aklı

AK Partili ilhan isbilen istifa etti-mAK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İşbilen’in istifasıyla 17 Aralık’tan sonra AK Parti’de istifa eden vekillerin sayısı 9 oldu. İşbilen, ”Bu partinin bir vekili olmama rağmen benim evime dinleme cihazı koydular” dedi. İşbilen, istifasına gerekçe olarak Fethullah Gülen’e yönelik ithamları gösterdi.

İşte İşbilen’in konuşmasından satır başları:
Güzel bir haberi veya güzel bir hadiseyi duyurmak için huzurlarınızda olmak isterdim. Ben Ak Parti’den İzmir milletvekili adayı olurken günün birinde çok üzücü şekilde partiden istifa kararı almak mecburiyetinde kalacağım aklıma gelmezdi.

“GİDİŞİMİZ İYİ DEĞİLDİR” DEMİŞTİM

Ben AK Parti’nin bir vekili olarak dershaneler tartışmasının yaşandığı Kasım’da Genel Merkez’de Nabi Avcı’nın Genel merkezde byapılan basına kapalı toplantıda düşüncelerimi açıkladım. O konuşmayı yapmamı bizzat AK Parti Grup başkan vekilleri istedi.
Orada ‘Gidişimiz iyi değildir. Bir dershane tartışmasıyla ülkeyi geriyoruz’ demiştim.
BAŞBAKAN’IN BENİ ÇAĞIRMASINI TALEP ETTİM AMA TALEP GELMEDİ

O gün alkışlanan ve tebrik edilen bu konuşmamdan sonra Başbakan’ın çağırıp beni konuşmasını bekledim, hatta talep ettim. Ama Başbakan’dan beklediğim cevap gelmedi.
GÜLEN İLE BAŞBAKAN ARASINDA DİYALOGA VESİLE OLURUM DİYE DÜŞÜNDÜM

Bu süreç içinde her şeye rağmen muhterem Fethullah Gülen hoca efendi ile Başbakan arasında diyaloga vesile olurum diye de bekledim. Başbakan bu meselenin suhuletle çözülmesini isteseydi beni çağırırdı herhalde. Başbakan’ın talebi üzerine vekil adayı oldum.
2,5 yıl boyunca ülkenin hep uzlaşmacı siyaset anlayışı ile yönetilmesi gerektiğine inandım.

GÜLEN’E İNSANLIK DIŞI İTHAMLAR SÜRÜYOR
AK Parti’nin vaatleri olan toplumsal barış, uzlaşma, ortak yaşama, ileri demokrasi söylemlerine rağmen vatan ve hizmet için çalışan Gülen hareketine ve mimarına yönelik akıl, insaf, vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler her gün artarak sürüyor. Bu durum yurt içinde ve yurtdışındaki milyonlarca insanımız gibi beni de derinden yaralıyor.

GÜLEN’İ 50 YILDIR TANIRIM
Muhterem Gülen hocaefendiyi 50 yıldır yakinen tanıyorum. Bugün yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım. Haşhaşi, çete reisi, alim müsveddesi, içi boş vaiz, sahte veli, yalancı peygamber, paralel devletin başı, İsrail uşağı, maşa, ABD’de esir, kaset şantajcısı ve telekulakçı… Daha neler neler…

EFKAN ALA’YA KİMSİN SEN YANITI
Hizmet camiası inlere benzetildi. Hizmet insanları inlere girilip ellerİ ve belleri kırılacak teröristler olarak sunuldu. Eski bürokrat, yeni siyasetçi memleketi Erzurum’da ‘kimsin sen’ diyerek mide bulandırıcı ve tiksindirici bir konuşma yaptı.

NEDENLERİ YOLSUZLUK OPERASYONU
Bunların nedeni yolsuzluk operasyonları.

ÇAĞLAYAN VE DAVUTOĞLU GÖRÜŞMEDİ Mİ GÜLEN’LE
Arınç, Çağlayan, Davutoğlu gitmedi mi, hayır dualarını almadı. Partinin en tepsindeki bürokratlar gitmedi mi?

BAŞBAKAN GÖRÜŞMEK İSTEDİ
Başbakan Mayıs ayında ABD’deyken görüşmek istemedi mi? Görüşmek mümkün olmayınca Arınç’ı göndermedi mi?

GÜLEN’LE GÖRÜŞENLER HAŞHAŞİ İLE Mİ GÖRÜŞTÜ
Hocaefendi ile görüştüklerinde haşhaşi ile mi görüştüler. İş dünyasından ve medya dünyasından sayısız insan yıllar içinde hoca efendiyi ziyaret etti. Görüşenler bu isnatlardan birinin bile izine rastlamış mı?

BAKANLARIN ÇOCUKLARI DA ONUN OKULLARINDA… HAŞHAŞİ Mİ OLDULAR
40 yılı aşkın süredir yurt içinde ve dışında dünyanın 160 ülkesinde milyonlarca öğrenci öğrenim gördü. İçlerinden bir tanesi bile efsunlanmış mı? Bu çocuklara eğitim veren bakan ve vekillerin çocukları da bu okullarda eğitim görüyor. Onların çocukları da haşhaşi oldu mu? Öğretmenleri de çete elemanı mıydı?

BÜYÜKELÇİLERE TALİMAT VERİRKEN VİCDAN SIZLAMAZ MI?
Büyükelçilere 160 ülkesindeki okulları karalayın talimatı verilirken hiç mi insanın vicdanı sızlamaz.

BİZ VARSAK VARSANIZ DİYE NASIL DİYEBİLİRSİNİZ
100 yılık geçmişi olan bir hizmet hareketine 11 yıllık geçmişi olan bir parti nasıl ‘biz varsak varsınız, yoksak yoksunuz’ diyebilir. Hele bir mümin nasıl bu kadar kolay söyler? Hizmet hareketi ortaya çıktığından bu yana Allah’ın inayeti ile bugünlere geldi. Allah’ın izni ilke aynı şekilde de yoluna devam edecek. Devletteki asıl oligarşik paralel yapıyı gizlemek ve yolsuzlukları örtbas etmek için hizmet hareketine ‘paralel devlet yaftası’ yapıştırmaya Allah’ın izni ile kimsenin gücü yetmeyecektir.

DİĞER VEKİL ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞMEM ENGELLENECEK
Üzülüyorum ve iyi biliyorum ki istifamla birlikte çok sevdiğim ve kader birliği ayptığım vekil arkadaşlarım ile diyalog kurmam engellenecek. Onların da benimle temas kurmasına izin verilmeyecek. Ama Meclis’in mescidinde, yemekhanesinde onlarla yeniden buluşacağımıza inanıyorum. Bu nedenle istifamı onlardan ayrılık olarak görmüyorum.

GÜLEN’LE 2 AYDIR GÖRÜŞMEDİM
Hoca efendi ile 2 aydır telefonla bile görüşmedim. Bundan önceki görüşmelerimde bana ısrarla, yeminle de söylerim partiden ayrılmamam ev ayrılacak olanların da ayrılmaması yönünde telkinde bulunmamdı. Ama öyle bir noktaya geldim ki yakın dostlarım bile hizmet camiası ve Gülen’e ağır saldırılara rağmen hala partide kalacak mısınız diyerek bana ağır sitemlerde bulundular. Fişlenenler kışın ortasında ailesi ile sürgün konumunda bulunurken fetva makamlarından neden ses çıkmaz. Bağışlar için kolayca fetva veren makamlardan ses çıkmayınca bu zulümlerin caiz olduğu mu sanılıyor. Allah’ın bu zulümleri görmediği mi düşünülüyor.

EVİME DİNLEME CİHAZI KOYDULAR
Zulümler, takibatlar öyle bir noktaya ulaştı ki vekil olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin vakfına baskı yaptılar. Allahın bunlara mukabelesi de ağır olur. O gün birileri için de ağlama e pişmanlık günü olacaktır. Bu aşamada artık AK Parti’de durmamın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. AK Parti’den istifa ediyorum.

İLHAN İŞBİLEN KİMDİR?
TBMM’nin internet sitesinde İlhan İşbilen’in özgeçmişi şöyle:

İlhan İşbilen, 1 Nisan 1946’da Edirne Uzunköprü’de doğdu. Babasının adı Muharrem, annesinin adı Kadriye’dir. Sanayici, İş Adamı; İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümünü bitirdi.

Kamu görevlisi olarak birçok kurumda çalıştı. Manisa Maliye Muhasebe Yüksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. Akyazılı Eğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunda Genel Müdür olarak görev yaptı. Asya Finans Ortaklığı ve Bankanın Murakıplığı ve Türkter Tersanesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ufuk Mayna Denizcilik Limited Şirketi ile Cezayir’de Türk Maritime Limited Şirketi ve Tersanesini kurdu. EVYAP Holding Yönetim Kurulu Üyesidir. Türk Maritime Yönetim Kurulu Başkanlığı, Oruç Reis Denizciler Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilen İşbilen, evlidir.

17 ARALIK’TAN SONRA 9 VEKİL İSTİFA ETTİ
Çetin’le birlikte 17 Aralık operasyonlarının ardından AK Parti’den ayrılan milletvekili sayısı dokuza çıktı. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından parti içine dönük eleştirileri nedeniyle Kütahya Milletvekili İdris Bal ihracı istenince istifasını açıklamıştı. Ardından eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, benzer süreçle partiden ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımına tepki göstererek AK Parti’den ayrılmışlardı. AK Parti’den son ayrılan iki isim ise partide Gülen’e yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin ile İzmir Milletvekili İlhan İşbilen oldu.

318’E DÜŞTÜ
İşbilen’in istifasıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 318’e düştü.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*