AKP, sosyal medyadan korkuyor

Cumhur İttifakı Millet Aklı

akp_sosyal_medyadan_korkuyorMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP’nin internet yasağına yönelik girişimlerini son yaşanan olayların ardından daha da iyi anladıklarını dile getirdi. Halaçoğlu, “AKP sosyal medyadan korkuyor. Bu korkusu içinde harekete geçmiş durumda. Nasıl engelleyeceğini planlıyor” dedi.

Halaoğlu, AKP hükümeti tarafından basına yönelik büyük bir baskının olduğunu söyledi. Meclis TV’ye yönelikte bazı girişimlerin uygulandığını ve muhalefetin sesinin kısıldığını dile getiren Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, HaberTürk yöneticilerine MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “sözlerini alt yazıdan kaldırın” talimatı vermesine yönelik ses kayıtlarını dinlediklerinde şoke olduklarını belirtti.

Bu olayın medyanın geldiği nokta ve tarihi açıdan öneli olduğunu ifade eden Halaçoğlu, “Gezi olaylarının başladığı günün ertesinde bir ülkenin Başbakanı ülkesini terk edip, başka ülkelere geziye gidiyor. Oysa böyle karışık bir ortamda ülkesinde kalıp, ortalığı sakinleştirmesi gerekirdi. Ancak aksini yaptı hatta ‘yüzde 50’yi zor tutuyorum’ diyerek ortamı iyice gerdi. İnsanları kavga ettirecek, agresif bir davranış içinde gördük. Oysa birçok ülkede buna benzer olaylar olunca yurt dışındaysa devleti yönetenler, ülkelerine geri dönerler. Bizimkisi tam tersini yaptı. İşte bu olaylar yaşanırken de Sayın Devlet Bahçeli, ‘ülkücüleri kimse sokağa dökemez, Cumhurbaşkanı bu duruma el atmalı ve çözmelidir sorunu’ şeklinde açıklamalar yapıyor. Bu sözleri televizyonda alt yazı olarak yer alıyor ama Başbakan Fas’tan televizyon yöneticilerini arayarak, ‘o alt yazıyı kaldırın’ talimatı veriyor. Ve hiç yaşanmaması gereken büyük bir skandala imza atıyor” dedi.

Hukuksuz yapılan dinlemelere karşı olduklarını da hatırlatan Halaçoğlu, değil Başbakan sıradan bir vatandaşın bile hukuksuz şekilde dinlenemeyeceğini vurguladı. Halaçoğlu, şunları söyledi: “Her şey hukuka dayalı olmalıdır. Mahkeme kararı olmaksızın kimse dinlenmemelidir. Eğer dinleme yapılıyorsa hukuksuz şekilde bunun cezai karşılığı mutlaka olmalıdır. Ancak bu ne kadar yanlış bir durumsa bir ülkenin Başbakanının bir medya grubunu baskı altına alıp, yayını kaldırması affedilecek bir şey değil, skandaldır. Başka ülkede böyle bir şey olsa o hükümet derhal istifa ederdi. Örnekleri var. Medya grubunun tavrı da basın ahlakına sığmamaktadır. Biz şimdi o medya kuruluşunun haberlerine nasıl inanacağız? Biz bu gerçekleri Meclis kürsüsünden dile getirmek zorundaydık ve öyle de yaptık. AKP’liler açısından sıkıntılı bir durum var ortada, onlar da bunun farkında”

AKP’nin internet yasağına yönelik girişimlerini son yaşanan olayların ardından daha da iyi anladıklarını dile getiren MHP’li Halaçoğlu, AKP’nin basın kuruluşlarına uyguladığı baskının apaçık gözler önüne serildiğini belirterek, “AKP’nin kontrol edemediği tek alan sosyal medya idi. Şimdi bu alanı kontrol altına almak istiyorlar. Yani muhalefetin sesini daha da kısmak istiyorlar” dedi.

AKP’nin 10 dakikada 15 bin kişiye ulaşan sosyal medyanın gücünü hazmedemediğini kaydeden Halaçoğlu, “AKP sosyal medyadan korkuyor. Bu korkusu içinde harekete geçmiş durumda. Nasıl engelleyeceğini planlıyor. Uyuşturucu, müstehcenlik gibi konularda devlet girişimlerde bulunabilir. Bu konuda kimse söz etmez ancak bu engelleme farklı bir boyuttan Bunu engellemek demokratik olmayan bir durumdur. Demek ki AKP’nin ileri demokrasisinde oluyor. İşte bu konuları Meclis’te dile getirdik. AKP’liler ses kaydını dinlettiğimde sus pus oldular. İtiraz edemediler. Sataşma da olmadı. Ama ertesi gün medya da yer alınca grup başkan vekilleri ‘mecliste dinletmek uygun değil, ayıp değil mi?’ yönünde açıklamalar yaptı. Dinletmemiz aykırı değildi. Nitekim yani insanın biracık yüzü olması lazım. Asıl Suçluyu ifşa etmemiz yani hırsıza hırsız dememiz adeta suç oldu. AKP’li Milletvekilleri asıl yanlışı Başbakan yaptı, demeleri lazım. Sansür hangi kitapta yazıyor, hangi demokrasi de var. AKP’liler birazda kendilerine gelmeli ve hür iradeleri ile hareket etmelidir artık”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*