AK Parti’de Ramazan Şimşek ve 900 kişi istifa etti

Cumhur İttifakı Millet Aklı

ak-partide-ramazan-simsek-ve-900-kisi-istifa-ettiAK Parti Gölbaşı eski ilçe başkanı Ramazan Şimşek beraberindeki 900 kişi ile istifa etti. Ayrıca Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinin Belediye Başkanı Ali Aydın da partisinden istifa etti.

İstifa dilekçelerini duyurdukları belirtilen Şimşek ve beraberindeki kalabalık, AK Parti ’de verilen sözlerin tutulmadığını ve vefasızlık gördüklerini söyledi.

Ramazan Şimşek ve beraberindekilerin yaptıkları açıklamada, “Partimiz Gölbaşı’nda 2004 yılında yüzde 34 oy almışken benim ilçe başkanlığı dönemimde 2009 seçimlerinden yüzde 38 oy aldık. 2011 seçimlerinde yüzde 56 gibi bir oy alarak başarılı bir ilçe teşkilatı profili çizdik. Tüm bunlara rağmen ilçe kongresine 1 hafta kala büyüklerimizin söylemleri doğrultusunda ilçe başkanlığını altın tepsi ile Osman Karaaslan’a verdim. Dur dediler durduk. Teşkilat başkanımız, İl başkanımıza Osman beyin yanında, Ramazan bey Osman Karaaslan’a devrediyor siz Ramazan beyi ile alacaksınız. İl Başkanı Murat Alparslan bey de siz basının huzurunda söz verdi. Benim yerim bile garanti değilken Ramazan Şimşek’in yeri garanti dedi. Ramazan Şimşek ilçe başkanlığını bıraktı ama biz ona ilde daha büyük yerlerde görev vereceğiz dedi. Bizde samimiyetlerine inanarak bekledik. Ama sözler tutulmadı” denildi.

Şimşek’in açıklamasında, “Biz yinede çizgimizden çıkmadık. Tüm tabanın baskısına rağmen bekledik. Aday adaylığı dönemimde partim ve Gölbaşı menfaatleri doğrultusunda devam ettik. Adaylık Fatih beye kısmet oldu. Ama ben şunu görüyorum 2009 seçimlerinde parti aleyhine çalışanlar bu partiye oy vermeyenler malesef görüyoruz ki partinin başındalar. Üzülerek söylüyorum ki bu partiye maddi manevi herşeyini vermiş kişiler parti dışında tutulmaktadır” ifadeleri yer aldı.

AK Parti’li başkan istifa etti

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Ali Aydın partisinden istifa etti.

Akpazar’da 2 dönemdir Ak Parti’den belediye başkanlığı yapan Ali Aydın, bu yerel seçimlerde de aday gösterilmesine rağmen partisinden istifa etti.

İstifa dilekçesini İl Başkanlığı ile Genel Merkez’e yolladığını belirten Aydın, “Ak Parti Teşkilatı’ndan, yönetimden, hükümetten hiçbir destek görmediğimiz için istifa ettim. Sadece Sayın Başbakanımız Tunceli ile ilgileniyor. Kendisine de her zaman ulaşamıyoruz. Bu şekliyle partiyle çalışamayacağımı anladığım için istifa ettim.” dedi.

Aydın, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere beldeden bağımsız aday olarak katılacağını söyledi.

(CİHAN)

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*