Gazeteciler: Alo Başbakan, artık yeter

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Gazeteciler; Alo Basbakan, artik yeterİktidar baskısını protesto etmek isteyen gazeteciler eylem yaptı. İstanbul Valiliği önünde açıklama yapan gazeteciler, “Alo Başbakan, artık yeter.” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi gazeteciler, iktidar baskısını protesto etmek için bir araya geldi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan basın çalışanları, ‘Alo Başbakan, artık yeter’ pankartı açtı. ‘İktidar baskılarına karşı ayaktayız’, ‘Sansür, baskı, kovulma hep aynı hava’, ‘AKP elini medyadan çek’, ‘Sansüre de otosansüre de hayır’, ‘Baskıya son’, ‘Nasıl geçti habersiz’ ve ‘Halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için özgür basın’ yazılı dövizler taşıyan gazeteciler, ‘AKP elini medyadan çek’, ‘Susma haykır, sansüre hayır’ şeklinde slogan attı. Grup basın açıklaması için İstanbul Valiliği önüne kadar yürüdü. Çevik kuvvet polisleri de valilik önünde güvenlik önlemi aldı.

Basın açıklamasını okuyan gazeteci Çiğden Onat, gazeteciliğin uzun yıllardır iktidarların baskısı altında olduğunu vurguladı. Telefonlarla gelen talimatlar, sansür ve otosansürün gazetecileri boğduğunu ifade eden Onat, “Baskı, sansür ve otosansürün ne kadar yakıcı olduğu son iki hafta içinde gözler önüne serildi.” diye konuştu. Çiğdem Onat, “Başbakan, gazetelerdeki haberlere televizyon canlı yayınlarına ve hatta alt yazılara müdahale etmekte tereddüt etmiyor, ‘Bunları böyle tek tek arayacaksın’ diyebiliyor. Bununla da yetinmiyor dezenformasyon yapıyor, gazetecileri hedef gösteriyor, yazılı ve görsel medyada hakim kıldığı sansürü internete de taşıyor. Bir genel yayın yönetmeni gazetesinde yayınlanacak bir kamuoyu araştırmasını iktidar lehine değiştirmeyi düşünüyor, hatta bu ‘cin fikri’ni üst yöneticisine teklif ediyor. Bir başka yayın yönetmeni, iktidarın ve patronun baskısıyla yazarlarını işten çıkarmak zorunda kaldığını açıklıyor. Bunlar demokratik bir hukuk devletinde, basın özgürlüğünün bulunduğu bir ülkede söz konusu olamaz.” şeklinde konuştu.

“Gün, yaşananları halının altına süpürme günü değil.” diyen Onat, “Gün, özeleştiri yapma günü, gün, mesleğe dört elle sarılma günü, gün, gerçekleri alabildiğine yazma ve baskılara direnme günüdür. Gün, gazeteciliğin ve gazetecilerin ayağa kalkma günü, gün, halkın haber alma hakkının arkasında durma günüdür. Unutmayın, iktidarlar gelir geçer, aslolan gazeteciliktir. Ve, ‘Alo Başbakan, artık yeter’. Şiddeti alenen övmediği sürece en aykırı görüşlerin bile kendine yer bulabildiği rejimlere demokrasi deniyor. Öte türlüsüne ne dendiği ise günlerdir Türkiye’nin gündeminde.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*