NEVAL KAVCAR, ‘Alo Kütahya’

Cumhur İttifakı Millet Aklı

alim-afis-kKÜTAHYA’DA MHP’nin seçim bürolarındaki flama ve afişlerin indirilmesi istenmiş. Resmen faaliyet gösteren MHP’nin, seçim dönemine ait dokümanlarının indirilmesini istemek ne demek Allah aşkına?

MHP Kütahya Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Alim Işık, resmi ideolojiler tarafından MHP’nin seçim çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını ileri sürünce haberimiz oldu. Saygısından ‘resmi ideoloji’demiş. Ülkücüler devlete saygıda kusur etmez tamam da, Kütahya Valisinin MHP’nin seçim çalışmasına engel olacak bir kararı hayata geçirmeye hakkı var mı? O bakımdan adayımız Alim Işık işe ‘resmi ideoloji’olarak bakmasın.

Erdoğan’ın ‘benim valim’demesine yakışır iş olmuş valinin resmi yazısı. Tam bir ‘Alo Fatih’uygulaması olmamış da, andırmış sanki. Vali kendiliğinden, Kütahya’da üç hilali görmesini istememiş Erdoğan’ın diyelim.. Daha geçen gün Erdoğan’ın ‘Fatih Projesi’kapsamındaki toplantı salonunda bozkurt işareti yapan bir öğrenciye, korumalar engel olmak için başında nöbet tutmuştu. Aslında bunlar Başbakanı yanıltıyor. ‘Hiçbir yerde karşı duruş yok, ne yaparsak yapalım bîr numarayız’sandırıyorlar. ‘Ne söylersek doğrudur, herkes bize uyacak’gibi yaklaşımı içeriyor bu hareketler ayrıca. Konu ne olursa olsun.

Seçime hazırlanan bir partiye, ilin valisi resmi yazı yollamış, üç hilali kaldırın demiştir. Acaba neye binaen? MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık şöyle açıklamış durumu: “Milliyetçi Hareket Partisinin 6 aydır emek verdiği, İl ve İlçe yöneticilerinin maddi manevi fedakarlıkta bulunduğu, Aday arkadaşlarımızın alnının teriyle kazanıp evinin helal lokmasından ayırıp katkı yaptığı ve bu katkılarla zamanında tuttuğumuz, seçim büroları ve afişler birilerini rahatsız etti. Kütahya’nın resmi bir yetkilisi hiçbir gerekçe göstermeksizin kamu binalarına olan hassasiyetin söz konusu olduğu dile getirilerek MHP seçim bürolarındaki flama ve afişlerin indirilmesi ile ilgili resmi yazı göndermiştir.” ‘Kamu binalarına olan hassasiyet’ne Allah aşkına? Seçim bürolarındaki üç hilal kamu binalarının hassasiyetini mi bozuyormuş? Yasalara aykırı bir durum mu varmış? Seçim bürosu açmak ve seçim yasağı başlayana kadar, kamu düzenini bozmadan faaliyet göstermek her partinin yasal hakkıdır. Sonra efendim, görüşmeler yapılmış.

Mevzuu şuymuş. Tayyip Erdoğan, Kütahya’ya miting için gelecekmiş. Gelsin, MHP büroları da mı rahatsız ediyor kendisini artık. ‘Alo Fatih, yine MHP diyor bak’ın, Kütahya versiyonu ile karşı karşıya mıyız yoksa? Tabii bunda, valinin aranması söz konusu değildir de, hassasiyet bilindiğinden kendilerince tedbir alıyorlar. ‘Alo Kütahya, her yeri kaplamış üç hilallerde ne oluyor?’serzenişini duymadan önlemek gibi bir nevi. Söylediğim size tuhaf geliyor biliyorum fakat ‘Alo Fatih, Bahçeli yine konuşuyor’sözlerini duyalı ne oldu ki daha? O bakımdan yani.

GEREKÇE; MHP ALDI BAŞINI GİDİYOR
Erdoğan üç hilalleri görüp morali bozulmasın diye ‘pılınızı pırtınızı toplayın’diyorlar. Başka ne anlarsınız o yazıdan. Bizimkiler ‘gerekçe göstermeksizin’diyor. Gerekçesi, Erdoğan’ın üç hilalleri görmemesi. Yapılanın adı, başka bir partinin çalışma yapmasına engel olmaktır. Yüksek Seçim Kurulu ve İl Emniyet Müdürlüğünün onayı ile açılmış olan MHP seçim büroları önündeki bayrağı ve afişi indirin diyebilir mi bir Vali? Benzeri durum Aydın’da yaşanmıştı. Aydın Valisi, MHP il binasındaki pankartı indirmek istemişti. Parti direnmişti. Pankartta ‘sen açıldıkça analarımız ağlıyor’yazıyordu. Adana Valisi Coş o sırada Aydın’da idi. ‘Kabahatler kanununa’göre pankartı güç bela indirtmişti. Pankart sonra yurt sathına yayılmıştı. MHP’nin ne bitmez tükenmez kabahati varmış arkadaş? Polis ordusuyla il binasına gelip MHP’nin yasal hakkını kullanmasına mani olan Vali, partiye 143 lira da ceza kesmişti. Pes valla. Tabii o olayda da, Erdoğan’ın mitingi olacaktı günler sonra. TBMM’de muhalefetin ne dediğini millet duymasın dîye meclis TV’yi kıstılar. Ulusal basına ‘Alo Fatih’deyip, MHP’nin haberlerine kısıtlama getirdiler. Yetmemiş, anketlerle oynayıp kararsızlar ve MHP’den alıp, BDP ve AKP’ye eklemişler. Daha neler duyacağız bakalım? Şimdi de MHP’nin seçim bürolarında Erdoğan gelecek diye flamaları indirtip, sanki o ilde MHP hiç yokmuş havası oluşturacaklar. Ellerinden gelse MHP’yi seçimlere sokmayacaklar. O kadar yani. Niye derseniz, Allah’ın izniyle MHP aldı başını gidiyor da ondan. …

MHP’NİN KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİM IŞIK NE DİYOR OLUP BİTENE?
“Kütahya sahipsiz değildir. Sonuna kadar nezaketli ama yasal ve hukuki ne hakkımız varsa savunarak burada MHP’nin üç hilalini Kütahya’nın burçlarına dikmek bizim boynumuzun borcu. Artık bizim arkadaşlarımız için yeni bir dönem başlıyor. Ev ev, sokak sokak, hiçbir yer atlamadan kimseyi kırmadan üzmeden Kütahya sevdamızı anlatacağız. Resmi ideoloji ne derse desin Demokrasiye ve haklarımıza sahip çıkacağız. Yüksek Seçim Kurulu ve İl Emniyet Müdürlüğünün onayı ile açılmış olan MHP seçim büroları önündeki bayrağı ve afişi indirmeye ancak Kütahya’nın gücü yeter. Kimse kanunun dışına çıkarak kendisine yeni görevler üstlenmesin. Biz birbirimize kenetleneceğiz ve Kütahya’ya güç vereceğiz.”

AKP’YE HER YER SERBEST.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, AKP’li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Fatih’teki ilan panolarında ve kamu hizmeti verilen binaların duvarlarında bulunan pankartlarının kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.” (1) Kaynak: (1) O pankartların orada ne işi var-18 Şubat

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*