Mevlüt Karakaya: Mansur Yavaş CHP’ye oy vermez

Cumhur İttifakı Millet Aklı

mevlut_karakaya_mansur_yavas_chpye_oy_atmazMHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya, CHP adayı Mansur Yavaş’la ilgili, “Belki alışkanlıkla kendisi bile MHP’ye oy atar” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi ‘nin Ankara adayı Mevlüt Karakaya, seçim beklentilerini ve projelerini, TGRT Haber ‘de açıkladı. Karakaya, MHP’den CHP’ye geçen Mansur Yavaş’tan ‘o arkadaş’ diye bahsederek, “Ankara’yı alması mümkün değil” ifadesini kullandı.

“25 İLÇEDE DE İDDİALIYIZ”
Kesin ifadeler kullanan, iddialı açıklamalar yapan Karakaya, “AK Parti adayı ve CHP’deki arkadaş, henüz sokaklara inmediler; onlar hep medyanın gündemindeler… Ancak ben sahadayım, halkın nabzını tutuyorum. Gazete ve ekranlarda çok görünmüyorum. Bunun için de diyorum ki; ‘Ankaralılar, beni tanıya tanıya başkan yapacak.’ İnsanlardan duyuyoruz; ‘İyi adam, ama tanınmıyor’ diyorlar. Sahada gördüğüm teveccüh, insanların bana karşı ilgisi bana bunları söyletiyor. 30 Mart’ta Ankara’nın belediye başkanı, ben olacağım. Çankaya da dahil, Ankara’nın 25 ilçesinde de iddialıyız” dedi.

“MANSUR YAVAŞ’I MEDYA ABARTIYOR”
Mansur Yavaş’ın medyada çok abartıldığını belirten Karakaya, ‘MHP’ye katkısı sadece 2 puandı’ dedi ve devam etti: “Mansur Yavaş’ın Ankara’yı alması mümkün değil. Mansur Yavaş, MHP için sorun değil. Milliyetçi Hareket Partisi, Ankara’da 28-30 oy bandında oturuyor. Beni böyle iddialı kılan da zaten bu, yani milliyetçi hareketin gücü… MHP, Ankara’da güçlü bir partidir. Güçlü bir tabanımız zaten var. Son siyasal olaylar da, MHP’ye ilgiyi artırdı. İktidarın zayıfladığını, buna karşı güçlendiğimizi, manipüle edilmemiş kamuoyu anketlerinden görüyoruz. Ankara’da eksik olan yönetim vizyonu… Ankaralılar, 30 Mart akşamı beni ‘başkan’ yapacak.”

“MELİH GÖKÇEK’İN ANKARA’YA FAYDASI KALMADI”
Karakaya, AK Parti’nin adayı Melih Gökçek’in dört dönemdir ‘başkan’ seçilmesini değerlendirirken, seçmenin her zaman hizmet için oy vermediğini söyleyerek, “Melih Gökçek’in artık Ankara’ya marjinal bir faydası kalmadı. Yani Ankara’ya daha verebileceği bir şey yok. Ben, Mevlüt Karakaya olarak 5 yıl içinde Ankara’nın çehresini değiştireceğim. Ankara’yı dünya şehri yapmayı vaad ediyorum. Ankara, dünya başkenti olacak” diye konuştu.

“BEN SEÇİLEMEZSEM, MELİH GÖKÇEK GELİR”
MHP’den CHP’ye geçen Mansur Yavaş’a yüklenen Karakaya, “MHP’lilerin şartlar ne olursa olsun, aday kim olursa olsun, sol bir partiye oy vermesi mümkün değil. Ülkücüler’in yarın seçim olsa, oy vermek için sandığa gittiklerinde, ‘üç hilal’i görüp de başka bir yere mühür basması olamaz. ‘Üç hilal’den ‘altı ok’a oy gitmez; asla… Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanı da, tavanı da, kendi adayının Ankara’yı kazanacağına emin… Ankara’da sol bir partinin seçilmesi mümkün değil. Ben seçilemezsem, Melih Gökçek gelir. Ankaralılar, Gökçek gitsin, sol parti gelmesin istiyor” dedi.

“MANSUR YAVAŞ BİLE MHP’YE OY VEREBİLİR”
‘Mansur Yavaş’ın Ankara’dan aday yapılması bir operasyon ürünüdür’ diyen MHP adayı Mevlüt Karakaya, “Mansur Yavaş’ın Ankara’dan aday yapılması bir operasyon ürünüdür. Allah şaşırtmasın, inşaallah Mansur Yavaş gibi olmam. Siyasi gelecek ne olur, şartlar ne gösterir bilinmez; ama Mansur Yavaş gibi sağ taraftan, sol kesime geçmem diyorum… CHP’nin oy hesapları üzerinde konuşuluyor, ‘MHP’li bir adayı alırsak, onların oylarını da alırız’ zannediliyor; ama Mansur Yavaş, CHP’ye geçti diye, partisine oy vermeyecek CHP’liler de olabilir. Belki onlar da MHP’yi tercih edecek. Mansur Yavaş’ın CHP’ye oy atması bile şüpheli, belki kendisi de alışkanlıkla MHP’ye oy atacak” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*