Bahçeli: Hain arıyorsan önce yanına sonra boy aynasına bak

Cumhur İttifakı Millet Aklı

duzce-bahceliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, milletin sesine kulak vermesi çağrısında bulunarak, “İki tane gazete yazarlığından danışmanlığa türemiş adamların sözlerine aldanma. Türkiye’yi, senin adına felakete götürüyorlar. Eğer hain arıyorsan her tarafa bakmana gerek yok. Önce yanına bir bak. Sonra bir boy aynası bul, bir de kendine bak. Eğer bunlar olmazsa Türkiye’de büyük sıkıntılar olur.” dedi.

Bahçeli, Sakarya programı kapsamında Kocaali ilçesinde halka hitap etti. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, PKK’nın 2014 yılını özerklik yılı ilan ettiğini belirterek, “Şimdi de Türkiye’de PKK 2014 yılını özerklik yılı olarak ilan ediyor. 30 Mart’a kadar hükümeti ve bölge insanlarını tehdit ediyor. 30 Mart’tan sonra da özerklik için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söylüyor. Demek ki Suriye’de ve Irak’ta başlayan baş gösteren 4 parçalı Kürdistan’ın üçüncü ayağı için 30 Mart’tan sonra Türkiye’de bir çok faaliyetlerin hızlanacağını gösteren emareler bulunuyor. Bu tür davranışlar, eğer hala bugünkü iktidar döneminde demokratik açılım olarak nitelendirilip ileri demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi temel kavramların suistimaline, istismarına sebebiyet verilmesi halinde, Türkiye’de bin yıllık kardeşliğin ve bu kardeşlik hukukunun zedelenmesi kaçınılmaz olur.” diye konuştu.

Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna da değinerek, şunları söyledi: “Millet olarak bizim gözümüzü açan, ne olduğumuzu, nereye gittiğimizi ve bu ülkede nelerin olduğunu bize gösteren bir tarihi gün yaşandı. Bu gün 17 Aralık 2013’dür. Henüz daha 68 gün oldu. 68 gün içerisinde Türkiye’nin her tarafında yolsuzluk, rüşvet sorgulaması konuşulup tartışılıp, bazı basın veya medyada tapeler olarak herkese bir takım mesajlar verilirken, Başbakan, ağzına rüşvet ve yolsuzlukla mücadeleyi almak yerine bunun üstünü örtmek için 68 günden bu yana televizyonlarda konuşuyor. Suni toplantılar üretiyor. TOKİ’yi görevlendiriyor. Baştan sona kadar yolsuzlukla rüşvetten bahsetmeden Türkiye’de kendisine karşı bir komplonun kurulduğu, kendisine karşı iktidardan uzaklaştırılması için bir darbe hazırlığının yapıldığı gibi aslı astarı olmayan bir çok sözü ifade ediyor. Bunların hangisi doğru? Hangisi yanlış? Bunu öğrenebilmenin bir yolu olsa gerek. Nedir o yol? Yargıya duyulan saygıdır. Eğer kendinden eminsen söylenenlerin hiçbiri doğru değilse ortada bir sıkıntı yoksa o zaman savcılara niye kıyıyorsun? Sorguların yapılması için kolluk kuvvetlerinin çalışmasını niye engelliyorsun? 8 bine yakın polis kardeşimizin yerlerini değiştirmekle kimi aldatıyorsun? Kimi oyalıyorsun? Şimdi de başlamışlar 11 yıldan beri iktidardasın, HSYK’nın çalışmasından dolayı yargıda bir yanlışlık ve gölgelenme varsa düzeltebilirdin. Nitekim 2010 yılında yapmaya kalktın. Sen kurdun HSYK’yı, alayını sen atadın. Şimdi 17 Aralık’ta sorgulama başlayınca bu hakim ve savcılara niye kıyıyorsun. Bunlar acaba sana karşı bir şey yapacak gibi bir korkuya mı kapıldın?”

İnternet ve MİT yasasına tepki gösteren Bahçeli, şöyle devam etti: “Şimdi de kalkmışlar herkese internet, bütün eğitim kurumlarında internet dağıtımına başlıyorsun. Milyonları harcayacağını söylüyorsun. Ama kalkıp internet üzerinde bazı değişiklikler yapmaya kalkıyorsun. Şimdi de kalkmışlar MİT operasyonunu daha da artırabilecek, kendisinin kontrolü altına alınan devletin kurumu da değil de Recep Tayyip Erdoğan’ın alt kurumu gibi çalıştırabilecek bir hale düşürüyor. Bunların acaba sebebi nedir? Başbakan sebebi çok açık. Sana doğru yönelen adaletin önünü kesmek için bütün adalet kurumlarını dağıtıyorsun. Birbirlerine hasım ediyorsun. Savcı kıyımları yapıyorsun. Kolluk kuvvetlerini perişan ediyorsun. Sana karşı yapılabilecek her türlü davranışın önünü temizlemek için gideceğin yolu aydınlatıp yüce divana alnının akıyla çıkacağın yerde kurumları seni korumaya, seni zırh etrafına almaya alet ediyorsun. Bunların hepsi nereye kadar devam edecek? Buna artık bir son ver. Bu gidişatta sana da bir fayda yok. AKP’ye oy vermiş kardeşlerimin de faydası olmayacak. Milletimin de bir faydası olmayacak. Bundan vazgeç diyoruz.”

Başbakan’ı eleştiren Bahçeli, “Hadi bizi muhalefetiz diye bakıyorsun, dinlemiyorsun. Bari AKP’ye sana 11 yıldan beri imkan tanıyan partinizin üyesi, destekçisi, değerli kardeşlerimizin sesine kulak ver. Milletvekillerinin büyük bir kısmının sesine kulak ver. İki tane gazete yazarlığından danışmanlığa türemiş adamların sözlerine aldanma. Türkiye’yi senin adına felakete götürüyorlar. Eğer hain arıyorsan her tarafa bakmana gerek yok. Önce yanına bir bak. Sonra bir boy aynası bul bir de kendine bak. Eğer bunlar olmazsa Türkiye’de büyük sıkıntılar olur. Şimdi vatandaşlarımız AKP’ye ayakkabı kutusu partisi diyor. Recep Tayyip Erdoğan bazı partileri söylerken mesela Cumhuriyet Halk Partisi’ni kısaltmış olarak söylerken CHP diyor.” ifadelerini kullandı. Bahçeli, Kocaali’den Karasu ilçesine geçti.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*