Karakaya’nın anketi Gökçek’i bitirdi!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP’li Karakaya, Ankara’nın Gökçek’i istemediğini iddia etti. İşte Karakaya’nın o iddiası;

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, Ankara’da iki kutuplu seçim yürütülmeye çalışıldığını iddia etti. Yaptırdıkları son anketleri de açıklayan Karakaya, seçmenin Melih Gökçek’in gitmesini istediğini; sol bir adayında kazanmasını istemediğini iddia etti. Karakaya, CHP’ye sağ aday formülünde Gökçek’in de payı olduğunu ima etti.

Ankara’da seçim yarışı giderek kızışıyor. Medyanın Başkent’te iki kutuplu bir seçim havası yaratmaya çalışıldığını söyleyen Karakaya, eşit şartlarda mücadele etmek istediğini bu nedenle medyanın siyasi partilere eşit mesafede olmaları gerektiğini söyledi. Bugün TV’de katıldığı canlı yayında Adem Yavuz Arslan, Metehan Demir ve Mustafa Ünal’ın sorularını cevaplayan Karakaya, yaptırdıkları son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. İşte Karakaya’nın açıkladığı o ilginç anketle ilgili sözleri;

“İki bir çalışma yaptık. Bu seçim yarışı MHP’nin adayı Mevlüt Karakaya ile AK Parti’nin adayı Melih Gökçek arasında geçerse, siz kimin başkan olmasını istersiniz diye sorduk. Sonuç Mevlüt Karakaya oldu. Aynı soruyu Melih Gökçek mi Mansur Yavaş mı diye sorduk bu kez de seçmenin tercihi Melih Gökçek’ten yana oldu. Yine Mevlüt Karakaya mı yoksa Mansur Yavaş mı sorusunda ise cevap Mevlüt Karakaya oldu.

“GÖKÇEK GİTSİN SOL GELMESİN”

Yani Ankara’da seçmen diyor ki Melih Gökçek gitsin. Uzun bir süre belediye başkanlığı yaptı, eksiklikleri fazlalıkları oldu ama artık yeter Melih Gökçek gitsin diyor. Fakat seçmen Sayın Gökçek gitsin diyor ama sol bir adayın da gelmesini istemiyor.

“YAVAŞ’A VE GÖKÇEK’E TEPKİ VAR”

AK Partililer, Melih Gökçek nedeniyle, partilerine oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Bunu bana da söylüyorlar. Bu noktadan CHP, MHP’nin geçtiğimiz dönem adayını, getirdi aday yaptı. CHP’de de büyükşehir belediyesi için aday adayları vardı. CHP tabanınından gelen bir talep değil di bu şu an gösterilen aday. Tabanda da bu nedenle ciddi bir tepki var. Araştırmalar yüzde 15 gibi bir oranda Cumhuriyet Halk Partililer’in, CHP adayına oy vermeyeceğini gösteriyor. Ben AK Partililer’in özellikle son olaylardan sonra MHP’ye oy vereceğini düşünüyorum. Alandaki yansımalarını, belirtilerini de çok net alıyorum.

“CHP’YE SAĞ’DAN ADAY TUTMADI”

Aynı şekilde CHP’nin Ankara’da seçimleri kazanamayacağını hatta bu formülün sağdan bir adayla bir şekilde kamuoyunun maniple edilerek, belediye başkanlığının kazanılması girişiminin tutmadığı da bugün Ankara’da konuşuluyor. Sayın Gökçek’in bu konuda sağ- sol kutuplaması oluşturarak, işin içerisinden bir şekilde tekrar bir dönem daha kazanmak için bu formülü yaydığı düşüncesindeyim.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*