Bahçeli: Aile Kalkındırma Partisi

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP isareti yapan cocukMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gençlerin 17 Aralık sürecinin ardından yaşananların farkında olduğunu belirterek, AK Parti “Aile Kalkınma Partisi” ve “Ayakkabı Kutusu Partisi” yakıştırması yaptıklarını söyledi. Bahçeli, İzmir’deki ikinci gününde Bornova ve Kemalpaşa’nın ardından MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Sevgi Yolu’nda bulunan ilçe teşkilat binasının balkonundan halka seslenen Bahçeli, yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek vatandaşların hassasiyet göstermesini, sandığa gitmesini, oylarını vicdan süzgecinden geçirerek kullanmasını istedi. Bahçeli, “Geleceğimizin belirleneceği bir seçim olacaktır. 11 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti’nin sorgulanması, sınavdan geçirilmesi olacaktır.” dedi.

‘2 MİLYON 746 BİN İŞSİZ VAR’

Ülkenin iyi yönetilmediğini, sosyal ve ekonomik yönden problemlerin aşılmadığını iddia eden Bahçeli, yolsuzluk ve açlık sınırının altında kalan 44 milyon insan bulunduğunu, 2 milyon 746 bin işsiz olduğunu ve bunların önemli bir bölümümü gençlerin oluşturduğunu söyledi. Genç işsizliğin sosyal bir hastalık olduğu belirterek patlamaya hazır sosyal dinamite benzeten Bahçeli, eli ekmek tutacak yaştaki insanların uzun süre işsiz kaldığında bunun sıkıntılarını hissetmeye başladığını, bu durumun aileyi, onu yetiştiren anne babayı da genç işsizi de rahatsız ettiğini belirtti. Bahçeli, “İşsizlik sorununun çözümü bütün siyasi iktidarların temel amacı olmasına rağmen bir türlü başarılamıyor ama bugünkü siyasi iktidar, 2012-2013 arasında 154 bin genç işsizin arttığını fark edemiyor. Televizyonlara baktığınızda her taraf toz pembe, her taraf gayet güzel. TOKİ’nin büyük toplantıları ve taşıma insanlarla çok güzel toplantılar gerçekleştiriliyor ancak bütün bunlara rağmen işsizlik bir türlü çözülemiyor. TOKİ toplantılarında bazı yazılar var, sözgelimi 172 yeni tesisin açılış töreni, başka bir ilde 140 temel atmış. TOKİ’nin imkanları, yani devletin imkanları siyasi partinin imkanına dönüşerek propaganda olarak kullanılıyor. Bu kadar tesis açıldı, temel atıldı, en azından birkaç yıl içinde bunların istihdam ve katma değere katkısı olması gerekiyor ama tam tersi, büyük bir çoğunluk işsiz olarak devam ediyor.” şeklinde konuştu. Ülkede her şeyin iyi gitmediğini, iktidarların davranışlarının gittikçe sertleştiğini söyleyen Bahçeli, üç defa destek alarak iktidar alan AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kerameti kendinde görerek karizmatik bir havaya girdiğini öne sürdü. Bahçeli, “Medyanın aşırı desteği, besleme aydınların yorumlarıyla kendinden geçiyor ve güç çılgınlığına dönüyor. Kimseyi adam yerine koymuyor, birisi bir şey dediğinde hemen azarlıyor. Yanındaki korumacılar, vatandaşın dileğini dinleyeceğine, ‘Nasıl konuşursun.’ diyerek alıp götürüyor. Böyle bir dönem başlamışsa otoriter rejime kıvrılmadır. Bunlar içerisinde ülkede tek adam rolüyle devletin tüm imkanları onun emrine verilmek suretiyle ne tat kalır ne tuz kalır.” dedi.

DÖRT SIRADAN VATANDAŞ VE DÖRT BAKAN ÇOCUĞUNU KARŞILAŞTIRDI

Ülkede ikinci sosyal hastalık olduğunu söyleyen MHP Lideri Bahçeli, AK Parti’ye oy verenlerin oy vermeye devam edebileceğini ancak ne olup bittiğini önce onların görmesi gerektiğini söyledi. Aradan geçen 11 yılda kendi aileleriyle iktidardaki kişilerin ailelerini mukayese etmelerini isteyen Bahçeli, “Vatandaşlarımız işini genişletmiş midir, mutlu, huzurlu mudur? ‘Evet’ cevabını buluyorlarsa Erdoğan’la, ‘Birlikte Yürüyelim’ şarkısını söylemekte bir sorun yok. Diyelim ki dört tane AKP’ye oy vermiş İzmir’de vatandaşımız var, dört de bakanlık görevini sonlandırmış bakan var. İzmir’deki dört vatandaşın oğlu ve dört bakanın oğlu arasında kıyaslama yap. 11 yıl oy veren, omuzunda iktidara taşıyan vatandaşın oğlu ve dört tane bakanların oğulları ne durumda?” dedi.

‘VATANDAŞ BİLAL İLE BAŞBAKAN’IN OĞLU BİLAL’İ KARŞILAŞTIRIN’

Vatandaş Bilal ile Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal’in karşılaştırılmasını isteyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Veya Bayraklı’da bir vatandaşımız var, onun oğlunun adı Bilal. AKP’nin üyesi, 11 yıldan bu yana oy veriyor. Bir de AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan’ın oğullarından birinin adı Bilal. Bu iki Bilal’i karşılaştırın. Bayraklı’daki Bilal’lerden villası, gemicik, gemi, bırak gemiyi, kayığı olan var mı? Peki şirketleri var mı? Yasin El Kadı gibi bir dayısı olan var mı? O zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilal’ine bakın, neleri var acaba. Arada uçurumlar varsa biraz düşünmek lazım.” dedi.

’17 ARALIK, TÜRKİYE’NİN YÜZ KARASIDIR’

17 Aralık itibariyle Türkiye’de tarihi bir dönüm noktasına gelindiğini savunan Devlet Bahçeli, bu tarihin Türkiye için bir yüzkarası olduğunu öne sürdü. Aradan geçen 78 günde herkesin yolsuzluk ve rüşveti tartıştığını, ortaya çıkan olayların değişik şekilde kamuoyuna anlatıldığını, bu milletin gençlerinin zeki olduğunu ve zekasıyla her şeyin farkında olduğunu söyledi. “İktidarda hangi parti var?” sorusuna gençlerin vereceği cevabın AK Parti olduğunu ancak 11 yıllık sürede gelişen olaylara göre kısaltmaya uygun isimler üretildiğini kaydeden Bahçeli, “Ayakkabı Kutusu Partisi diyorlar. Kısaltması AKP değil mi? Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kısaltılması da AKP değil mi? Bir telefon görüşmesiyle 2,2 milyar doların yer değiştirildiği sözleri var. Onu işittiği zaman, ‘Aile Kalkınma Partisi’ diyor ama Recep Tayyip Erdoğan’a sorunca, ‘AKP değil, AK Parti’yiz.’ diyor. Bu nasıl adalet ve kalkınma? Kalkıp diyeceksiniz ki, ‘Benim 11 yıllık iktidarım döneminde partim ak partiydi, her şeyin dürüst temiz olması lazımdı ama ortada yolsuzluk ve rüşvetle ilgili sözler dolaşıyor.’ Bunların üzerini örteceğine üzerine gitmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın savcıları dağıtacağına toplaması gerektiğini, polisleri bir yerden bir yere süreciğine o zaman kolluk kuvvetlerini davet etmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Bana komplo kurdular, montaj yaptılar diyor. Montaj olup olmadığını bilmen için devletin tüm kurumları elinde; üniversiteler, TÜBİTAK elinde. Uluslarası kuruluşlara başvur. Yap et, montaj mı değil mi karara var. 78 gün oldu, vatandaş montaj mı değil mi öğreneyim diyor. Bir montaj var da şimdi ne montaj olduğunu daha iyi anlıyoruz. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örtmek için Ordu’dan başlayan mitingler var. TOKİ’nin muazzam kürsüleriyle hazırlanmış mitingler var, taşıma insanlar var. Daha önce yapılan mitinglerin montajı var. Telefon konuşmasının montajından önce mitinglerdeki montajı görmek lazım. Vatandaşı niye aldatıyorsun? Uçakla gidip günde üç ilde miting yapacağına benim gibi ilçe ilçe dolaş, montajın ne olduğunu gör.” dedi.

Seçimin AK Parti ile CHP arasında geçeceği sözlerine de tepki gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli, bin yıllık kardeşliği korumak isteyen, etnik ve mezhep temelli ayrışmayı kabul etmeyen, hizmet etmek isteyen bir parti olduklarını söyledi. Bahçeli, “Ne AKP ne CHP ille de MHP.” diyerek konuşmasını bitirdi. Devlet Bahçeli’yi dinlemek için toplananlar da, “Devletin başına Devlet gelecek” şeklinde slogan attı. Parti binasına asılan, “Evlatların seninle gurur duyuyor” yazılı pankart da dikkatlerden kaçmadı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*