Bahçeli: Adalet çökmüştür

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir bankanın genel müdürü yapılan operasyonda evinde ayakkabı kutularının içinde 4.5 milyon para bulunduruyorsa, tam 74 gün sonra serbest bırakılıyorsa, kutularını da al götür deniliyorsa bu devlet çürümüş, adalet çökmüş demektir.” dedi.

Seçim çalışmaları için Samsun’da bulunan Devlet Bahçeli, Çarşamba ilçesi Zübeyde Hanım Meydanı’nda halka seslendi. Devlet Bahçeli, ilçenin tarihi köprüsünden yürüyerek miting alanına geldi. Partililerin yoğun ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getiren Bahçeli, Başbakan’a “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu kalabalık montaj değildir. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Sevgili Çarşambalılar, 30 Mart yerel seçimlerinde bu AKP’ye 1 Nisan şakası yapın.” şeklinde konuştu. Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Ferhat Günaydın ve Çarşamba Belediye başkan adayı İlyas Aydın’ı göstererek “İşte temiz adaylar.” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “30 Mart yerel seçim günü için mutlaka oy kullanın” diyen Bahçeli, partili sandık görevlilerine, “Seçim günü mutlaka oy sayımını takip edin. 11 oyun başına yanlışlıkla 1 koyulursa 111 olur.”

“17 ARALIK SONRASI ADALET ÇÖKMÜŞTÜR”

17 Aralık soruşturması ve sonrasına değinen Devlet Bahçeli, “Bir bankanın genel müdürü yapılan operasyonda evinde ayakkabı kutularının içinde 4.5 milyon para bulunduruyorsa bu daha büyük bir rezalettir. Bir bankanın genel müdürü tam 74 gün sonra çıkıp serbest bırakılıp emanet alınmış kutularını da al gel seninle beraber götür deniliyorsa bu devlet çürümüş demektir. Adalet çökmüş demektir.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Başbakan’a öneride bulunarak şöyle devam etti: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu rezil ortam karşısında sen bu ülkenin yüksek desteğiyle iktidar olmuş, Başbakan olmuş bir şahıssın. Böyle bir ortam içerisinde sen kendi kendine çekidüzen vererek milletine diyeceksin ki, bir televizyonda açık oturumda, ‘Aziz milletim son günlerde böyle bir olaya şahit oldum. Bu olaylar Adalet ve Kalkınma Partisinin yönetimine de yakışmıyor. Öyleyse ben bütün savcılara, bütün kolluk kuvettlerine talimat veriyor, herkesi yargının önüne çıkartarak yolsuzluk ve rüşvetin sonuna kadar takipçisiyim’ diyeceksin.”

“BAŞBAKAN OTORİTER REJİME KAYIYOR”

Başbakan’ı diktatörlükle suçlayan Bahçeli, “Sayın Recep Tayip Erdoğan diktatörlüğe oradan da otoriter bir rejime doğru kayıyor. Güç alanı genişledikçe şaşkınlık, şımarıklık başını almış gidiyor. Bunları fark etmek lazım, zaten öyle bir döneme geldik ki bir vatandaş yanına yaklaşıp zor durumlarını anlatıyor, vatandaş ‘Sayın Başbakan bize bir çözüm bul anamız ağlıyor’ diyor. Hatırlarsınız Sayın Başbakan da öyle bir kibir bir gurur var ki yanında da 50 tane korumasıyla zor geziyor, o arada sesleniyor ‘al ananı git’ diyor. Bir memur derdini anlatıyor ‘size oy vermiştik’ diyor, ‘al oyunu vermeseydin’ diyor. Yani kendisini iktidara getiren her insanı küçük görüyor, bu gidişte hayır yoktur.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*