Hüseyin Sözlü iki önemli konuda şok açıklamalarda bulundu

Cumhur İttifakı Millet Aklı

12 mart 5MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü iki önemli konuda şok açıklamalarda bulundu.

Akdeniz ve Çukurova televizyonlarının ortak yayınında konuşan Sözlü’nün ifadelerine göre, Vali Avni Coş, “Sözlü seçilirse endişesiyle” İl Özel İdaresi’ne ait hizmet araçlarını ve mallarını başka kamu kurumlarına dağıtmaya başladı.

Sözlü “Adana Valisi Özel İdare’nin mallarını kaçırıyor. Bu uygulama partizancadır. Adana Valisi yanlış yapıyor” dedi.

Sözlü’nün, Emlakçılar Esnaf Odası’nda dile getirdiği diğer çarpıcı bilgiye göre ise, 15 Mart Atatürk’ün Adana’ya Geliş Yıldönümü Kutlamalarının, bu yıl Valiliğin otoparkında gerçekleştirilmesi için hazırlık yapılıyor.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un, 30 Mart seçimlerinden sonra İl Özel İdaresi’nin Büyükşehir Belediyesine bağlanacak olmasından dolayı, bu kurumun mallarını başka kamu kuruluşlarına dağıttığını söyledi.

“PARTİZANCA UYGULAMA”
Akdeniz TV’de Yüksel Evsen’in sunduğu ve Çukurova Televizyonu ile ortaklaşa yayınlanan “Sürmanşet Seçim 2014” programında konuşan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözlü, kamuoyu yoklamalarını takip eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un, Büyükşehir Belediyesi’ne kendisinin geleceğinden korktuğu için Özel İdare’nin mülkiyetindeki malları başka kamu kuruluşlarına dağıttığına dair mesajlar aldığını söyledi. Sözlü, “Bu partizanca bir uygulamadır. Biz geldiğimiz zaman bu malları teker teker geri alacağız” dedi.

“ADANA VALİSİ YANLIŞ YAPIYOR”
İl özel İdaresi Genel Sekreterinin Vali Hüseyin Avni Coş’un Burdur’dan eski bürokratı olduğunu ifade eden Sözlü, “Adana İl Özel İdaresi’nin malları AKP’li Büyükşehir Belediyesine kalmayacağı için yangından mal kaçırır gibi kaçırıyor. Bunu Adana kamuoyu ile paylaşıyorum. Adana Valisi yanlış yapıyor. Özel İdare’nin nelerini vermiş veya vermemiş Sayın Validen bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyorum” dedi.

“DAVA AÇACAĞIM”
Yüksel Evsen’in “Hukuken bu malları geri alacak mısınız?” şeklindeki sorusuna Sözlü, “Seçilirsem Bölge İdare Mahkemesine bu malların geri alınması için dava açacağım” diye cevap verdi.

“15 MART’I ATATÜRK PARKI’NDA KUTLAMAYACAK”
Öte yandan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana Emlakçılar Esnaf Odası’na yaptığı ziyarette ise, kamuoyunu şok edecek bir bilgi paylaştı. Sözlü, Atatürk’ün Adana’ya geliş yıldönümünün her yıl Atatürk Parkı’nda kutlandığını, ancak bu sene kutlamanın Valiliğin arka bahçesinde bulunan otopark içindeki Atatürk büstü önünde yapılması için hazırlıkların devam ettiği belirterek, ”Sayın Vali bu kutlamayı da isteyerek değil, bir protokol icabı yapacaktır” diye konuştu.
Şimdi Adana kamuoyu, Hüseyin Sözlü’nün iki önemli ve çarpıcı konularda paylaştığı bilgilerden sonra Vali Avni Coş’un açıklama yapmasını bekliyor.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*