Gölbaşı’nda AK Partili yaklaşık 1000 kişi istifa ederek MHP’ye geçti

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Ankara Gölbaşı ilçesinde eski AKP İlçe Başkanı Ramazan Şimşek ve 900 arkadaşının Şubat ayındaki istifasının ardından 1000’den fazla kişi daha istifa ederek MHP’ye katıldı.

Son yaşanan gelişmelere tepki için istifa eden yüzlerce AKP üyesi ortak basın toplantısı ile istifa ettiklerini duyurdu. Türkiye’de son dönemlerde yaşananların AKP’de siyaset yapmayı imkansız hale getirdiğine dikkat çeken kalabalık, açıklamada, “Bugün, siyasi hayatımıza dair önemli bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Söze, her şeyden önce, göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederek başlamak istiyoruz.

Bugüne kadar, gerek siyasi hayatımızda, gerek ticari hayatımızda gerekse sosyal hayatımızda alnımız açık başımız dik dolaştık. Siyaseti, insanlarımıza hizmet edebilmenin bir aracı olarak düşündük. Milletimizin menfaatlerini, şahsi menfaatlerimizin her zaman üzerinde gördük. Her zaman Hak yolundan, hakikat çizgisinden ayrılmamaya özen gösterdik. Yüce dinimizin bize emri, Hakk’a yakışır kul olmaktır. Ecdadımızın bize mirası ‘Adam gibi adam olmak’tır. Bu kutsal değerlerimizin ortak paydasında birçok arkadaşımızla birlikte siyaset yapmaya gayret gösterdik. Lakin son dönemde şahit olduğumuz acı gerçekler, bundan sonra AKP’de siyaset yapma imkânımızın kalmadığını bizlere gösteriyor.” dedi.

“AKP TABELASI ALTINDA YOL YÜRÜMEK BİZİM İÇİN ZÜLDÜR”

İstifa eden AKP’liler, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yüce Peygamberimize ‘Mümin kişi kimdir?’ diye sorulduğunda, o mukaddes zat: ‘Mümin, şerrinden emin olduğunuz kişidir’ buyuruyor. Kaderimizi ellerine emanet ettiğimiz yöneticilerimizin, yakınlarındaki bu yolsuzlukları ve hırsızlıkları yargı önünde aklamaya gayret göstermektense, gerilim politikasıyla halk içinde huzursuzluğa neden olmalarını görmezden gelemeyiz.

Dün birlikte yürüdükleri, samimi bir bağ geliştirerek referans kabul ettikleri arkadaşlarına, bugün gelip de terörist diyecek kadar değişebilenlerin; yarınlarda da, bugünkü yol arkadaşları için neler söyleyebilecekleri ortadadır. Kişisel hak ve özgürlüklerimizin giderek sınırlandığı, ortak yaşam alanlarımızın giderek daraldığı, toplumun hızla sevgisizleştirilmeye çalışıldığı bir ortamda, sırf birileri milyar dolarına milyar katsın diye, sırf birileri Kur’an ayetleriyle dalga geçip milleti aldatsın diye, sırf birileri enaniyetlerine güç katsın diye bu vebale ortak olmayacağız.

Doğrunun her zaman yanında olacağımızdan, yanlışa da her zaman dur diyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Vereceğimiz her oyun vebali bir yana, bu saatten sonra kendisini aklayamayanlarla ‘AK Parti’ tabelası altında birlikte yol yürümek bizim için züldür. Bu nedenlere ‘Ak Parti’ üyeliğinden istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna beyan ediyoruz.”

Açıklama sonrası kalabalık istifa dilekçelerini ilgili yere ulaştırmak üzere topladı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*