Adana’da MHP’li başkandan balkon konuşması

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü göreve başladı. Sözlü, mazbatasını aldıktan sonra balkon konuşması yaptı. Sözlü’nün yanında eşi de vardı. MHP’li Başkan, balkondan andımızı okudu, kalabalık da tekrar etti.

MHP’Lİ BAŞKAN BALKONA ÇIKTI, ANDIMIZ’I OKUDU
Adana Adliyesi’nde mazbatasını aldıktan sonra partililerle Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Sözlü, Atatürk Parkı’ndan Adana Büyükşehir Belediyesi binasına kadar partililerle yürüdü.

MİTİNG GİBİ TOPLANTI

Sözlü makamına gelirken Büyükşehir Belediyesi önünde yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Yeni başkan konuşmasında “Sadece beni seçen yüzde 34’ün değil, yüzde 66’nın da belediye başkanı olacağım. Amacım partileştirmek değil, Adanalılaştırmaktır” diye konuştu.

Aytaç Durak’ın görevden alınmasını eleştiren konuşmasında Sözlü ayrıca hem Durak’a hem de Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a hem kente hizmetleri, hem de kendisine siyasi destekleri dolayısıyla teşekkür etti, Adana için beyaz bir sayfa açtığını da belirterek, “Başta valimiz ve diğer bürokratlarla hizmette birlikte olacağız. Adana’nın en ufak bir kaybına gönlümüz lazım olmaz” ifadesini kullandı.

Törene MHP’nin yöneticileri, milletvekilleri ve çevre il ve ilçelerin MHP’li belediye başkanları da katıldı.
İŞ ADAMLARINI YATIRIMA DAVET ETTİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, balkon konuşmasında geçmişi irdeleyerek değil, geleceğe bakarak, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalışacağını söyledi. Sözlü, hangi partiden olursa olsun, Adana’ya yarar sağlayacak her projeyi değerlendirme sözü verip, başta Sabancı Ailesi olmak üzere tüm Adanalı işadamlarını Adana’ya sahip çıkmaya davet etti. Sözlü, seçim sürecindeki rekabetin artık sona erdiğini, Adana için beyaz bir sayfa açtığını vurgulayıp, şöyle dedi:

BEYAZ SAYFA AÇTI, ANDIMIZI OKUTTU
“Bugünden itibaren başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yönetici kadrolarımızla, siyasi parti yöneticilerimizle, merkezi iktidarla, Adana’mız için Adanalılarımız için beyaz bir sayfa açıyorum. Bu yaklaşımımızdaki samimiyetimizin ve içtenliğimizin doğru anlaşılmasını umuyorum. Adanamız için Adanalıların geleceği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben Adana’yı Adanalıyı çok seviyorum. Bu toprakların çocuğuyum. Katılımcı, şeffaf, hesap verebilir, ulaşılması kolay, problemlerinize duyarlı çözüm bekleyen konularda Adanalılar’dan ve Adana’da yaşayanlardan yana, sevgi ve saygıyı esas alan, herkesi kucaklayan, ayrıştıran değil birleştiren, ötekileştiren değil örtüştüren, hak sahiplerini koruyan bir yönetim anlayışı ile Bismillah diyerek hizmete başlıyorum.”

Sözlü, konuşmasının sonunda okullarda öğrencilerin okumasına son verilen Andımız’ı okudu. Kalabalık da Sözlü ile birlikte tekrar etti. Sözlü, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte vatandaşlara çiçek attı.

DURAK’TAN DEVRALDI
Yeni Başkan Hüseyin Sözlü, selefi Aytaç Durak’tan görevi devraldı. Makamda yapılan törende Durak, 1984’te ilk kez göreve seçildiğinde söylediği ’Siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım’ sözünün yayınlandığı gazete kupürünün büyütülüp, tablo haline getirilmiş halini koltuğuyla birlikte Sözlü’ye devretti. Durak, bu sözün kendisine 5 kez seçim kazanmasındaki anahtar olduğunu vurgulayıp, Sözlü’ye de rehber olmasını diledi.

Sözlü de seçim sürecinde desteklerinden dolayı Durak’a teşekkür edip, gazete kupürlü tabloyu kabul etti.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*