Cemil Çiçek’ten THY’nin uçaktan indirme skandalına sert tepki

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’i polis zoruyla uçaktan indirmesine TBMM Başkanı Cemil Çiçek tepki gösterdi. “Milletvekilleri arasında ayrım olmamalı. Bana ne muamele yapılıyorsa ona da aynı muamele yapılmalı” dedi

Cemil Çiçek’ten THY’nin uçaktan indirme skandalına sert tepki
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’e THY Şikago uçağında sergilenen tavırların doğru olmadığını belirtti. Milletvekilleri arasında ayrımcılık yapılamayacağının altını çizdi. Çiçek, olayın ardından İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin ile de görüştüğünü anlatarak, “Türk Hava Yolları Genel Müdürü ile de konuyu görüştüm. Bir vekile karşı bu tür tavırları doğru bulmadığımı, milletvekilleri arasında bir ayrım olmaması gerektiğini söyledim” ifadelerini kullandı.

Daha önce Muhammed Çetin tarafından kendisine yapılan müracaat olduğunu da belirten Çiçek, “Ben bu müracaatı da Türk Hava Yolları’na gönderdim. Vekil olması nedeniyle bana ne muamele yapılıyorsa ona da aynı muamelenin yapılması gerekir. Ancak THY kuralları acısından bir şikayet konusu varsa bunun yolu da ayrıdır” dedi. Polis ve diğer görevlilerin yaptıklarının ise tasvip edilebilecek bir durum olmadığını kaydetti.

“THY parti havayolları gibi”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, yaşananları rezalet olarak nitelendirdi. Türkiye’nin artık bir diktatörlük haline geldiğini dile getiren Vural, “THY parti havayolu gibi. Bir milletvekiline hangi cüret ile bu muameleyi yapabiliyorlar. Dokunulmazlığı olan bir vekile polis nasıl böyle muamele yapar. Devletin savcıları, Meclis’in başkanı nerede? Bu kesinlikle affedilemez” dedi. Vural, “Bu tavırlar Türkiye’de bir hukuk devleti kalmadığını ortaya koyuyor. Parlamento tarihinde görülmemiş bir olay. Bunlar yarın bize de aynı şeyleri yaparlar. Tali-matı veren de uy-gulayan da he-sap vermeli” şeklinde konuştu.

ÜLKENİN MARKASI OLMUŞ BİR KURUMA YAKIŞMIYOR

Skandal uygulamaya şahit olan ve uçaktan protesto amaçlı inen Bağımsız Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım yaşananları anlattı. Yıldırım, THY’nin ayrımcılık suçu işlediğini belirtti. Yaşananların devlet idaresinin, kamu otoritesinin tarafgirlik ve keyfilikle nasıl yönetildiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Bunların THY gibi içeride ve dışarda ülkenin ciddi bir markası durumuna gelen bir kurum tarafından yapılmasının ayrıca üzüntü verici olduğunu kaydetti.

DEVLET SADECE İKTİDARIN DEĞİL

Çetin’e yapılanlara ikinci defa şahit olduğunu belirten Yıldırım, “Bu nereye kadar varacak endişe ediyoruz. Bu devlet sadece iktidar partisinin değil. Sadece onlara hizmet etmek durumunda değiller. Her vatandaşa ayrımcılık yapmadan eşit hizmeti sunmak zorundalar. Bizler ‘partiden ayrıldık’ diye Muhammet beye bu tutumun reva görülmesi kabul edilemez. Ayrımcılık dünyanın her yerinde nefret suçu gibi suçtur” ifadelerini kullandı. Polis ve kabin görevlilerinin baskı nedeniyle bu şekilde davranmak zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım, ancak polisin zorlama tavırlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

PARASI İLE BİLE UÇAMIYOR

Çetin’e önde oturan bir vatandaşın yerini verdiğini ve bunun uçaklarda kabin görevlilerinin izni ile her zaman yapıldığını anlatan Yıldırım, “Elit Plas uçuş kartı sahibi Muhammed beye parasını verse de ‘business’ bilet satılmaması anlaşılır gibi değil. Avrupa da bir kişinin alış veriş merkezine alınmaması nedeniyle oradaki insanlar işlerinden olmuştu. Bütün dünyaya rezil oluyoruz” dedi.

VEKİLLERİN HUKUKU KORUNMALI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaşananların çok ayıp ve çok çirkin bir durum olduğu belirtti. “Bu ayıp en başta Meclis Başkanlığına yapılmış bir ayıptır. Milletvekillerinin hukukunu korumak Meclis başkanlığının işidir. Buna seyirci kalınmaması gerekir” diyen Altay, “Son dönemde birçok kurumda işgüzarlıklar yaşanıyor. Burada en öne çıkan kurumun da Türk Hava Yolları olduğunu anlıyoruz. Sayın Milletvekili bir meslektaşımızdır. Ona bu muamelelerin yapılması son derece yanlıştır” sözleriyle tepki gösterdi.

ÇETİN ÇİFTÇİ – BUGÜN GAZETESİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*