MHP’li Günal: Başbakan PKK Müzakereleri ve Yolsuzlukların Üstünü Örtecek!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

TBMM Genel Kurulu’nda Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Doç.Dr.Mehmet Günal, çıkarılan bu kanun ile MİT’e her konuda yetki verilmesini fakat kimsenin hesap soramayacak olmasını eleştirdi. MİT Kanunu ile PKK müzakereleri ve yolsuzlukların üstünün örtüleceğini belirten Günal, Başbakan’a göre polisin hain, Anayasa Mahkemesi Başkanı gayri milli olduğunu söyledi. MİT Kanununun bütün maddeleriyle beraber hukuksuzluğun üstünü örtmeye yönelik, diktatörlük ve korku imparatorluğunu kurmaya yönelik bir yasal düzenleme olduğunu söyleyen Günal, “Türkiye hukuk devleti olmaktan çıktı.” diyerek sözlerini tamamladı.

Günal’ın konuşmasının özeti şöyle:

MİT Herşeyi Yapacak Ama Kimse Hesap Sormayacak!
Bu kanunla hukuksuzluğun altyapısı hukuk yoluyla hazırlanıyor. Kanunun 9’uncu maddesinde “Her türlü talep öncelikli olarak yerine getirilir, bu talepleri yerine getirenlerin hukuki ve cezai sorumluluğu doğmaz.” diyor. Fakat bizim bildiğimiz kanunsuz emirler yerine getirilmez. Bir de “Diğer kanunlarla uyumsuzluk olması durumunda bu kanun uygulanır.” diye diğer kanunların hepsinin üstüne çıkarıyorsunuz. Bu kanun anayasa mıdır, bu kanun uluslararası sözleşme midir, bütün kanunların ve bunların üzerinde bir yetki almak hukuka uygun mudur? Hem suç işleme yetkisi alıyorsunuz denetimsiz bir şekilde hem de hesap vermeme, aynı zamanda sorumluluktan kaçma hükmünü getiriyorsunuz. Bunların hepsi, kanunsuz işlemlerin de cezasız kalmasına yol açmayacak mıdır?

Yani AKP Hükümeti “MİT’e kimse dokunamaz, MİT’in kanunu her şeyin üstündedir, her şeyi yapar, hesap sorulamaz, başka kanunlarda geçen hiçbir hüküm uygulanmaz, onun dediği her şey emir telakki edilir, tak diye yapılır, yapmayan da hapı yutar.” diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Kanun metninde “Yazılı yetkilerin kullanılmasını ihmal veya suistimal suretiyle önleyen kamu görevlileri hakkında cezai işlem uygulanır.” deniyor. Ben bürokrat olarak verdiğiniz şey kanuna uymuyor diye yapmıyorsam benim hakkımda nasıl cezai işlem uygularsın?

MİT Kanunu PKK İle Müzakereleri Meşrulaştırıyor!
Öbür taraftan da başka kanunsuzlukların üzerini kapatıyorsunuz. Bu hukuk tanımazlıktır. Bu, bal gibi de Oslo görüşmelerini de, İmralı müzakerelerini de tamamını meşru bir zemine oturtan, geçmişe yönelik görüşmeleri de aklayıp onlarla ilgili soruşturma açılamamasını sağlamaya yönelik bir düzenlemedir. Ne kadar yaptığınız gayrimeşru, gayri yasal iş varsa bu kılıfın altına sokarak şimdiye kadar yapılan ve yarın Yüce Divanda yargılanmanıza neden olacak bu işlemlerin üstünün örtülmesidir, başka da bir izahı yoktur. MİT’le ilgili bir örnek daha: Hatay’da güvenlik güçleri MİT’in tırlarını durdurdu, bu polisler içeriye alındı, tamam, hukuk işliyor, tahliye kararı verilmiş. Ama Başbakanın ifadelerini hayretle izledim, diyor ki: “Bunu yapan hâkimler haindir.” Böyle bir hukuk anlayışı var mı? Yani, hâkime nasıl hain dersiniz. İnancından dolayı nasıl hain dersin? Kanuna uyuyorsa hangi mezhepten, hangi görüşten, hangi cemaatten olduğundan size ne? Hukuka uyuyorsa, kurallara uyuyorsa, Anayasa’ya uyuyorsa böyle bir ayrımcılık yapılabilir mi?

Başbakan’a Göre Polis Hain, Anayasa Mahkemesi Başkanı Gayri Milli!
O tırın içerisinde illegal kazanılmış, aklanacak kara para vardıysa kim görevini yapmadı? Öyleyse soruşturulması lazım, niye engelliyorsunuz? Bu soruşturuluyor, mahkemeye gidiyor, savcının söylediğini hâkim tutmadı ve tahliye etti diye daha sonuçlanmamışken “Bu hâkimler haindir.” Böyle bir şey olur mu? Getirdiğiniz kanun bunu kılıfına hazırlıyor. Bundan sonra hiçbir şey söylenemeyecek. Ülkenin Başbakan’ı bunu derse, böyle bir hukuk devleti olabilir mi? Başbakan’a göre, “Anayasa Mahkemesi Başkanı gayri millî.” Ne oldu? Hani, düne kadar hep sizin söylediğiniz geçiyordu? Hani çok demokratik, Batılı standartta Anayasa Mahkemesi olmuştu? İki tane şeyi iptal etti diye gayri millîymiş! “Millî” ne demek yani size göre kim millî, kim değil?

Türkiye hukuk devleti olmaktan çıktı. Hukuk önünde herkes eşittir diyorduk ama Başbakan hiçbir hukuka uymuyor! MİT Kanunu bütün maddeleriyle beraber hukuksuzluğun üstünü örtmeye yönelik, diktatörlük ve korku imparatorluğunu kurmaya yönelik bir yasal düzenlemedir. Başbakan kendi niyetini bu kanunda ifade etmiştir; Anayasa Mahkemesi Başkanına ve hâkimlere hain diyerek, gayri millî diyerek bunu ortaya koymuştur. Bu yoldan bir an önce dönmek gerekir. Hukuk herkese lazım.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*