İzgioğlu, Soma’daki facia nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

“Gün, milletimizi derinden sarsan acıyı paylaşma günüdür. Şahsım, teşkilatım ve mensuplarımız adına aziz milletimizi yasa boğan büyük faciada hayatını kaybeden, yaralanan işçilerimizin yakınlarının, ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyorum”

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Soma’da bir maden ocağında meydana gelen büyük facia nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını bildirdi.

BU ACININ TARİFİ YOK
İzgioğlu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Manisa Soma’da maden ocağında çıkan yangın sonucu şu ana kadar 205 işçinin hayatını kaybettiğini, 57 işçinin de yaralandığını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşadığımız acının tarifi mümkün değil. Ancak halen maden ocağında yüzlerce işçinin bulunduğu ve henüz onlara ulaşılamadığı yönündeki bilgiler, acımızın daha da büyüyeceği ihtimalini güçlendiriyor.”

EMMEK MÜCADELESİNDE CAN VERDİLER
Başkan Mustafa İzgioğlu şöyle devam etti:
“Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciasının nedenleri elbette sorgulanacaktır, ihmali olanların ise adalet önünde hesap vereceği umudunu taşıyoruz. Yüzlerce kardeşimizin, vatandaşımızın ekmek mücadelesi verirken hayatını kaybetmesi ülkemizi yasa boğulmuştur. Yüce Allah’tan, bu acının daha da büyümemesini diliyorum. Yas günlerinde kurum, kuruluş ve her vatandaşın, hayatını kaybeden işçilerimizin anısına uygun şekilde davranacağına, daha önceden planlanmış eylem ve faaliyetlerin söz konusu yasın ruhuna uygun şekilde yeniden ayarlanacağına yürekten inanıyorum”

GÜN ACIYI PAYLAŞMA GÜNÜDÜR
İzgioğlu mesajını şöyle bitirdi:
“Bu vesileyle ifade etmek isterim ki, bir daha benzer kazalar yaşanmaması için gereken tedbirlerin ivedilikle yerine getirilmesi, maden ocaklarında ve can güvenliğinin risk altında bulunduğu bütün çalışma alanlarında uluslararası standartlarda güvenlik önlemleri alınması gerekmektedir. Gün, milletimizi derinden sarsan acıyı paylaşma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım, teşkilatım ve mensuplarımız adına aziz milletimizi yasa boğan büyük faciada hayatını kaybeden, yaralanan işçilerimizin yakınlarının, ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyorum. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralı kurtulan işçilerimize de acil şifalar niyaz ediyorum.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*