CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığı “çatı adayı” konusunda görüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı “çatı adayı” olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ilettiğini bildirdi.

Bahçeli’nin Meclis’teki makamında saat 13.00’te başlayan görüşmeye, CHP’den Genel Sekreter Gürsel Tekin, Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay ile Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP’den ise Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da katıldı.

Bahçeli, görüşme öncesi Kılıçdaroğlu’nu makam kapısında karşıladı. İki lider burada tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bir süredir çeşitli siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları ziyaret ederek, cumhurbaşkanlığı konusunda görüşlerini aldığını hatırlattı. Bu ziyaretlerde elde ettiği izlenimleri görüşmede MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye de aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı olan, temizliği, dürüstlüğü olan, bilgisi, birikimi, zarafetiyle herkese örnek olacak bir ismi Sayın Genel Başkan’a sundum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey. Şunu ifade edeyim; demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz. Sayın Genel Başkan, bu konuda gerçekten büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin yolunu açmak istiyoruz. Huzurun yolunu açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda da kararlıyız. İrademizi ortaya koyduk. Hepinizin huzurunda Sayın Genel Başkan’a ve arkadaşlarına da teşekkür ediyorum.”

MHP Genel Başkanı Bahçeli de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve arkadaşları ile ikinci kez görüşme imkanı bulduklarını dile getirerek, bir ayı aşkın süredir yapılan karşılıklı çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi.

Bahçeli, “bugün hayırlı bir adım atıldığını” ifade ederek, “Sayın Kılıçdaroğlu, MHP’ye MHP’ye, Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını, diplomat, bürokrat İhsanoğlu’nu önermişlerdir” dedi.

Önerinin titiz ve partiler üstü çalışmanın sonucu olarak olgunlaştığı intibahı yarattığını dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

“Bu öneri milletimiz için çok hayırlıdır. MHP de bu isim üzerinde bütünleşerek, Cumhurbaşkanlığı seçimini herhangi bir siyasi kaosa, krize dönüştürmeden, demokrasimizin de güçlendirilmesi açısından gösterilen gayretlerle sonuçlandırma arzusunda olacaktır. Bu bakımdan Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının, Türkiye’de çok değerli şahsiyetler bulunmakla beraber, değerli bir isim önermesi bizi memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu isim etrafında çalışacağımızı açıkça belirtmek istiyorum.”

Bahçeli, bir gazetecinin, “Bu durumda çatı aday kendisi mi oluyor?” sorusunu, “Artık çatısı, penceresi kalmadı. Bu suali sormanıza gerek yok” diye cevapladı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de görüşmeden sonra gazetecilerin soruları üzerine büyük bir uzlaşı gerçekleştiğini belirterek, “Sadece iki siyasi parti değil, aynı zamanda parlamentonun dışında çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de kabul gördüğü bir isim oldu” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*