İzgioğlu: Türk siyaseti tarihi bir uzlaşıya sahne olmaktadır

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirlenmesiyle ilgili konuştu:
–Türk siyaseti tarihi bir uzlaşıya sahne olmaktadır. Bu durum yadırganacak değil alkışlanacak bir başarıdır.
— Çankaya koltuğu için PKK ile masaya oturanlar, devletin birliği, milletin huzuru için oluşan toplumsal uzlaşıya set çekemeyeceklerdir.
— Artık bu millet karar aşamasına gelmiştir. Ya ‘ihanete, hırsızlığa, vurguna, talana, baskıya, zulüme devam’ denecek ya da ‘artık yeter’ denecektir. Biz ‘artık yeter’ diyoruz.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, “Çankaya koltuğu için PKK ile masaya oturanlar, milletin huzuru için oluşan toplumsal uzlaşıya set çekemeyeceklerdir” dedi. İzgioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı olarak Ekmeleddin İhsaoğlu’nun açıklanmasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Türk siyaseti tarihi bir uzlaşıya sahne olmaktadır. Bu durum yadırganacak değil alkışlanacak bir başarıdır” ifadesini kullandı.

İzgioğlu şunları söyledi:
BİZ MİLLİ MÜCADELEDE İHANET HANÇERİNİ KIRIP ATMIŞTIK Kİ…
“Türkiye Cumhuriyeti hem içeride hem de dışarıda adeta ateş çemberinden geçmektedir. İçeride ihanetin kat ettiği mesafe her Türk vatandaşını derinden endişelendirmektedir. Türklüğü içine sindiremeyen bir yıkım ekibi marifetiyle Türkiye, telafisi çok zor olan belki de hiç mümkün olmayan bir yola sokulmak üzeredir. Dışarıda da aynı ekibin uyguladığı siyaset, komşularımız Müslüman ülkeleri param parça etmiş, bu ülkelerde yaşayan ve bir kısmı da soydaşlarımız olan insanları ise perişan hallere düşürmüştür. Biz Türk milleti olarak sırtımızdaki ihanet hançerini Milli Mücadele ile kırıp atmıştık ki, şimdi içeride ihanetin yeni yüzüne meşruiyet kazandırmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. 12 yıldır her türlü kutsal değeri istismar etmek suretiyle halkı aldatan ve kullanan bu zihniyet, ne adalet, ne hukuk tanıyor. Türkiye demokratik hukuk devletinden totaliter bir düzene geçerken, milli bütünlük ise çok ciddi tehdit altında”

İHSANOĞLU, MİLLETİMİZİN ADAYI OLARAK İLAN EDİLDİ
İzgioğlu açıklamasına şu ifadelerle devam etti:
“İşte böyle ağır bir bunalım içinde kıvranan Türkiye’de yeni seçilecek Cumhurbaşkanı ya bunalımı daha da ağır hale getirecek ve rejimin, sistemin temelleriyle oynayarak devleti, milleti param parça edecek yada yaşanan buhranı azaltma, Türkiye’yi normale döndürme mücadelesi verecektir. 12 yılda Türkiye’yi uçuruma sürükleyen, milleti etnik parçalara ayıran, parlamenter cumhuriyet rejimini bitirmek isteyen biri ülkemizi normale döndürmeyeceğine göre, muhtaç olduğumuz istikrar ve huzur; şaibesiz, vatanını, milletini seven, milli bütünlükten yana biriyle aranabilir. İşte MHP ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, ikinci şık için yola çıkmış, siyasi litaratüre ‘Çatı aday’ tanımı kazandırarak herkesi kucaklayan birinin cumhurbaşkanı olmasını istemiştir. Sayın Genel Başkanımızın başlattığı çalışma kapsamında siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle görüşülmüş ve bu çalışma kısa zamanda somut bir sonuca dönüşmüştür. Netice itibarıyla partimizin, CHP’nin, diğer bazı partilerin, STK’ların ve kanaat önderlerinin üzerinde mutabık kaldığı bir isim olan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu milletimizin adayı olarak ilan edilmiştir”

“YA ‘İHANETE DEVAM’ YA ‘ARTIK YETER’ DENECEK”
Başkan Mustafa İzgioğlu, açıklamasını şöyle bitirdi:
“Şu anda gelinen nokta ülkemiz için, milletimiz için çok hayırlı ve sevindiricidir. Türk siyaseti tarihi bir uzlaşıya sahne olmaktadır. Bu durum yadırganacak değil alkışlanacak bir başarıdır. Bu mutabakattan en çok rahatsız olan kuşkusuz AKP zihniyetidir. Çankaya koltuğu için PKK ile masaya oturanlar, milletin huzuru için oluşan toplumsal uzlaşıya set çekemeyeceklerdir. Netice itibarıyla biz MHP Adana teşkilatları olarak sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için bütün gücümüzle çalışacağız. Zaten bu konuda hazırlıklı olan partiyiz. Sayın İhsanoğlu, sadece bilim adamlığı kimliğiyle, akademik kariyeri ve uluslar arası bilgi ve birikimiyle değil, temiz siciliyle de halkımızın teveccühünü kazanacaktır. Artık bu millet karar aşamasına gelmiştir. Ya ‘ihanete, hırsızlığa, vurguna, talana, baskıya, zulüme devam’ denecek ya da ‘artık yeter’ denecektir. Biz ‘artık yeter’ diyoruz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*