Sen de doyur, sen de giydir

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Dost ve kardeş ülke Irak; ağır, kanlı ve sancılı bir iç kargaşa ortamından geçmekte, çok tehlikeli sonuçlara neden olacak bunalım şartlarını yaşamaktadır. Bu ülke mezhep temelli bölünmenin ve etnik odaklı parçalanmanın kıyısına gelmiştir.

Irak’ta ortak akıl, ortak payda, ortak irade ve ortak değerler kırılma noktasına kadar bükülmüştür. Tarihi ve kültürel bağlarımızın yanı sıra, komşuluk hukukuyla da ilişkilerimizi kurumsallaştırdığımız Irak’ın bugünkü acınası hali bölgesel dengeleri alt üst edecek niteliktedir. Irak’ta birlikte yaşama duygusu hasar almış, huzur ve güvenlik vahim derecede zayıflamıştır.

Özellikle Irak Türkmenleri can çekişmekte; açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla boğuşmaktadır. Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere, Türkmeneli silahların gölgesinde, insanlıktan çıkmış vahşilerin hedefindedir. Soydaşlarımızın yüreği kan ağlamakta, mağduriyetleri her geçen gün artış göstermektedir. Büyük Türk milleti soydaşlarının dramına, bir dilim ekmeğe hasret çeken muhtaçlıklarına sessiz kalmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Milliyetçi-Ülkücü kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere aziz Türk milleti Türkmenlerin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsızlık göstermeyecektir. Kaldı ki, aksi bir durum var oluş gayemizi inkâr anlamına gelecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türkmeneli’ne ve aziz Türkmen kardeşlerimize çok acil yardım eli uzatılması, “Sen de doyur, sen de giydir” teması adı altında Sayın Genel Başkanımızın himmetleriyle bir yardım kampanyası tertip edileceği ilan edilmiştir.

İçişleri Bakanlığının, siyasi partilerin ayni ve nakdi yardım toplamasını engelleyen genelgeleri nedeniyle Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde ve himayelerinde başlatılan Türkmeneline yardım kampanyası Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının koordinatörlüğünde yürütülecektir.

Sayın Genel Başkanımızın yardım kampanyasını ilan etmesinin ardından parti genel merkezimize bizzat gelen, telefon eden, sosyal medyadan ulaşan on binlerce vatandaşımızın olması Sayın Genel Başkanımızın çağrısının Türk milleti nezdinde karşılık bulduğunun göstergesidir. Bu teveccühü gösteren aziz milletimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Cumartesi günü karşılayacağımız mübarek Ramazan Ayı’nda, milletimizin kardeşlik, dayanışma, acıları ve sorunları paylaşma azmiyle Türkmenleri yalnız ve çaresiz bırakmayacağını görmek bizleri son derece memnun etmiştir.

Bundan sonraki süreçte de aziz milletimizin Türkmen kardeşlerimize sahip çıkacaklarından şüphemiz yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*