Büyük Uzlaşı imzası

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda “Büyük Uzlaşma” adıyla hazırlanan ortak deklarasyon açıklandı.

Ankara Swiss Otel’de düzenlenen toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, deklarasyona imza koydu.

İmzaların ardından okunan deklarasyonda, Türkiye’de kardeşlik, dostluk bağları ve farklılıklarla bir arada yaşama kültürüne ihtiyaç olduğu ifade edildi.

“Sosyal adaleti tesis ederek, insanlarımızın mutlu ve müreffeh yaşamasını sağlamak en büyük amacımızdır” ifadesine yer verilen deklarasyonda, şunlar kaydedildi:

“Parlamenter demokrasiyi güçlendirmeyi, kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, bireylerin hak ve özgürlüklerini genişletmeyi, hukuk normlarını temel almayı, nefret, şiddet ve kutuplaştırma yerine sevgi ve barışı hakim kılmayı hedefleyen muhalefet partileri olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı adaylığını toplumsal uzlaşı bağlamındaki siyasi aktörler olarak desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz.”

Mezheplerin çatıştığı Ortadoğu coğrafyasında, İhsanoğlu’nun tüm inanç gruplarına ve kimliklerine eşit ve tarafsız davranacağına olan inanca yer verilen deklerasyonda, şu ifadeler kullanıldı:

“İhsanoğlu, Türkiye’nin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet’in temel değerlerini milli manevi mirasla bütünleştirecek, özgürlükçü, laiklik ilkesine ve kadın erkek eşitliğine bağlı kalacak, ülkemizin sorunlarına Anayasa’da kendilerine verilen yetkiler çerçevesinde yeni çözümler üretecek. Kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden, tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır. Topluma güven, saygı, sevgi, huzur ve umut vaat ederek, ortak akılla çözümü birlikte arayarak, dayanışma ve uzlaşmanın temellerini atıyoruz. Doğa ve tüm canlılar için haydi el ele barış, huzur ve kardeşliğe.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*