MAHKEME KARARIYLA YAPILAN DİNLEMELERİ SORUŞTURANLAR, ALMANYA’YA NEDEN SESSİZ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, iktidarın, Almanya tarafından yapılan ve itiraf edilen dinlemelere neden tepkisiz kaldığını sordu. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Ayhan, yolsuzlukları soruşturan polislere yönelik operasyonu hatırlattı.

Hükümetten Almanya’nın dinlemeleriyle ilgili kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama beklediklerini anlatan Ayhan, “Alman istihbaratının dinleme işi de mi paralel devlet işidir? AKP’nin, Almanya’nın dinlemesi karşısında hiç sesi çıkmamaktadır. Polislerin yargı kararıyla dinlendiklerinden şikayet var, Alman istihbaratının dinlenmesinden şikayet yok. Şimdi AKP paralel yapıyla mücadeleyi Erdoğan ile birlikte Davutoglu’na bırakmıştır. Bu paralel dedikleriyle daha önce beraber değiller miydi?” ifadelerini kullandı.

Emin Haluk Ayhan’ın gündeminde Erdoğan’ın başbakanlığı bırakmaması da vardı. Anayasa’nın çiğnendiğini anlattı. Ayhan, “Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçlarını açıkladığı tarih olan 15 Agustos’tan beri resmen Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, Anayasa’nın 101’inci maddesine aykırı hareket etmektedir.” dedi.

İKTİDAR, PKK’YI AKLAMAYA ÇALIŞIYOR
MHP’li Ayhan, çözüm sürecinde gelinen noktayı da eleştirdi. Şöyle konuştu: “PKK terör örgütü, AKP tarafından aklanmaya çalışır hale gelmiştir. Sözde PKK şehitleri mezarlığına teröristlerin heykelleri dikilmektedir. Heykeli kaldıran kuvvetlerine soruşturma açılır olmuştur. İçişleri Bakanı heykelin değersiz oluşunun fiberglas malzemeden olması ile açıklar hale gelmiştir. Elbette AKP döneminde bir PKKlının altından heykeli olsa hükümetin ilgisini daha çok çekerdi. Güvenlik kuvvetlerinin eli kolu bağlı hale gelmiştir. Heykel olayı ortada gözler önünde cereyan ederken, hükümetin bu olayı paralel devlet ile jandarmaya yıkacak hale geldiği görülmektedir.” MHP’li Emin Haluk Ayhan, yargı kararıyla yapılan dinlemelere tepki gösteren AKP’nin, yıllardır Türkiye’yi dinlediğini itiraf eden Alman istihbaratından neden şikayetçi olmadığını sordu.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*