MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu’ndan Zafer Bayramı mesajı…

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, “İhanet sürecinde Türkiye Cumhuriyeti’ni çok dilli, çok bayraklı, çok parçalı bir ülke haline getirmenin gayreti verilmektedir” dedi.

TÜRK’ÜN MÜHRÜNÜ VURAN ZAFERLER
İzgioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Mazisi yiğitlik ve başarılarla, karakteri şan ve şerefle dolu necip milletimizin kutlanmaya değer sayısız gün ve ayların yanında Ağustos ayı ayrı bir öneme sahiptir. Sayısız kahramanlıkların yaşandığı, sayısız zaferlerin kazanıldığı, sayısız destanların yazıldığı Ağustos ayı, Türk tarihinde böylesine zengin ve anlamlıdır. Bu bakımdan Ağustos ayı Türk’ün azim ve inancının karşısında dağların eridiği, denizlerin yol olduğu, imkansızların başarıldığı kutlu bir ay olmuştur. Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Sakarya ve Dumlupınar; bunlar sadece yer adı değil, Ağustos ayına Türk’ün mührünü vuran zaferlerin adıdır.” diye konuştu.

HACI BEKTAŞ VELİ’NİN KUTLU BUYRUĞU
İzgioğlu şöyle devam etti:
“Zaferlere alışmış milletimizin bağrından çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da, yine bir Ağustos ayında Türk-İslam düşmanlarına karşı verdikleri ölüm-kalım mücadelesiyle Anadolu’yu ebedi yurt yapan Türk’ün mülkiyet mührünü kazımışlardır. Dumlupınar’da cumhuriyetin temelini de atan aziz kahramanlar aynı zamanda bizlere tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek dili de kutlu bir miras olarak bırakmışlardır. Anadolu’nun manevi mimarlarından Hacı Bektaş-i Veli Hazretleri ‘Eline, diline, beline sahip çık’ buyurmuştur. Ancak kirli ellerin yetimin cebinden çıkmadığı, millete küfredildiği, Türklüğe hakaret edildiği, arsızlığın, hırsızlığın zirve yaptığı ve bunların ödüllendirildiği bir dönemden geçiyoruz. Aynı buyruğun ikinci anlamı ise ‘İline, vatanına, Türkçe’ne ve soyuna sahip çık’ şeklendedir. Yine ne acıdır ki Türkiye Cumhuriyeti’ni çok dilli, çok bayraklı, çok parçalı bir ülke haline getirmenin gayreti verilmektedir. Dolayısıyla dost ve düşmanın iyi ayırt edilmesi gereken günlerdeyiz. Yaşadığımız ihanet sürecinde milletçe basiret ve ferasete her zamankinden daha fazla muhtaç olunduğu açıktır.”

ATATÜRK, NASIL DAVRANMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, mesajını şöyle tamamladı:
“Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ ilkesiyle hepimize nasıl davranmamız gerektiğini göstermiştir. ‘Şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenler’e karşı Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtaracak ve bunun için muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asıl kanda mevcut olduğunu bilen Türk gençliği de dimdik ayaktadır. Destanlarla, mübarek şehit kanlarıyla, can verilerek kazanılmış zaferlerle bizlere bırakılan emanetlerin ne denli değerli olduğunun şuurundan asla kopmayacağız. Şartlar ne olursa olsun birliğimizi, kardeşliğimizi koruma yolunda yılmayacağız, asla geri adım atmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın devamlılığı ve bağımsızlığı yolunda çok önemli bir anlamı olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92. Yıldönümünü idrak ederken bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurlarında tazimle eğiliyorum.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*