Bahçeli: Kobani’ye gidenler sakın Türkiye’ye geri dönmesin

Cumhur İttifakı Millet Aklı

BAHÇELİ, ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROGLU’NA SERT ÇIKTI: Kobani’ye gidenler sakın Türkiye’ye geri dönmesin

İstanbul’da düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan MHP lideri Bahçeli] tezkereyi ‘Türk askerinin elini kolaylaştırmak’ için desteklediklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisi tarafından Abdi İpekçi Spor Salonunda organize edilen bayramlaşma törenine katıldı. Tören öncesi kürsüye çıkan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı PKK, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Türkmenler, CHP Genel Başkanı Kemal Kıhçdaroğlu’nu ise tezkere üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

IŞİD, PKK ve PYD hesabına savaşmak amacıyla sınır ötesine geçenlerin bir daha Türkiye’ye alınmaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Sözde Kobani için gidenler manen vatandan kaydını sildiren, sildirmesi gereken yersiz yurtsuzlardır. Başka ülkelerin topraklan uğruna mücadele etme tercihinde bulunan şiddet yanlılarına Türk vatanında artık yer yoktur” diye konuştu.

Bahçeli kürsüye çıkmadan önce kucağına aldığı küçük kız çocuğunu sevdi. Kürsünün arkasında “Bayramımız bir, Bayrağımız bir” yazısı yer alırken, tören öncesi şarkıcı Mustafa Yıldızdoğan, konser verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklenen Bahçeli açıklamalarını şöyle sürdürdü:

‘İnandırıcılığı yok’
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizim için IŞİD neyse, PKK da odur’ demektedir. İlk bakışta bu açıklama oldukça isabetlidir. Fakat Erdoğan ikili oynamaktadır. Bir dediği diğerini tutmamaktadır. Çünkü inandırıcılığı kalmamıştır. Erdoğan IŞİD ile PKK’yı aynı kefeye koyarken, el altından PYD’ye destek sağlaması kapatılamayacak bir çelişkidir. Davutoğlu bir değerlendirmesinde, TSK’nın Kobani’ye girmesi halinde Türkmenler de haykırsa ‘Bizi niye kurtarmıyorsunuz?’ diye, ‘Oraya da mı girelim?’ sorusunu sormuştur. Evet Davutoğlu, gerekirse oraya da gireceksiniz. Türkmen kardeşlerimiz toplu infazlara kurban giderken, Türkmeneli unutulmuşluğa havale edilmişken, Başbakan ve yandaşlarının Kobani düdüğü öttürmesi, bölücülere yardım eh uzatması millet iradesine hakarettir.”

Bahçeli, “Tezkereye gönül huzuruyla destek verdik ve Türk milletinden yana tercihimizi kullandık. Bu Tezkere kararımız AKP’ye verilmiş bir destek değildir. Türk askerinin elini kolaylaştırmak içindir. CHP lideri, Milliyetçiliğimizle ilgili polemik yapacağına bölücülerin talep ve dayatmalarına nasıl alkış tuttuğunu, Atatürk’ün partisini PKK’nın hizasına nasıl düşürdüğünü açıklamalıdır.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*