Işık’tan, çözüm süreci hakkında Başbakana zor sorular.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde Hükümet ile PKK terör örgütü arasında başlatılan “sözde çözüm süreci” kapsamında yürütülen çalışmaları sorgulayarak konuyu TBMM gündemine taşımıştır.

Alim IŞIK; Hükümet ile PKK terör örgütü arasında sürdürülen ve kamuoyuna “çözüm süreci” olarak duyurulan proje kapsamında şimdiye kadar hükümet temsilcileri ile PKK terör örgütü arasında kaç kez görüşme yapıldığını Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’na sormuş ve şu soruları da sorarak cevap istemiştir:
“Adı geçen örgüt temsilcileriyle hükümetiniz adına görüşmelere katılan temsilci heyetleri kimlerden oluşturulmuştur? Görüşmeler hangi tarihlerde ve nerelerde yapılmıştır? Halen taraflar arasında yapılan müzakerelerin kesintiye uğradığı yönünde medyaya da yansıyan haberler doğru mudur? Doğru ise PKK terör örgütü ile hükümetiniz arasında yürütülen sözde çözüm süreci görüşmeleri neden kesilmiştir?”

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim IŞIK, bazı illerde kamu düzeninin bozularak hâkimiyetin PKK’nın eline geçtiği yönünde medyaya da yansıyan haberlerin doğru olup olmadığını Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’na sormuş ve şu soruları da sorarak cevap istemiştir:
“Doğru ise hükümetinizce uygulanan hangi yanlış politikalar nedeniyle alan hâkimiyeti terör örgütünün eline geçmiştir? Hükümetinizce her fırsatta tekrarlanan sözde çözüm süreci kapsamında PKK terör örgütüne hangi sözler veya tavizler verilmiştir? Sözde çözüm süreci adı altında PKK terör örgütüne verilen tavizlerin durdurularak kamu düzeninin sağlanması için hükümetinizce ne gibi önlemler alınmış ya da alınmaktadır?”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*