MHP Milletvekilleri, işadamlarının fişlendiği iddialarını TBMM’ye taşıdı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık ve MHP Milletvekilleri; Kütahya ve 80 ilde birçok işadamının fişlendiği yönünde bazı medya organlarına da yansıyan haber ve iddialarla ilgili olarak konuyu Meclis gündemine taşımışlardır.

MHP Milletvekilleri; İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdikleri yazılı soru önergeleri ile illerinde fişleme yapılmasının gerekçelerini sorgulayarak şu soruları yöneltip cevap istediler:
“Halen anılan ilimizde Sanayi Odası, Ticaret Odası veya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı işadamlarının toplam sayılarının bağlı bulundukları odalara ve meslek gruplarına göre dağılımı nasıldır? Son dönemde anılan ilimizde faaliyet gösteren işadamlarının fişlenerek idari ve/veya siyasi baskı altına alınmak istendikleri yönünde medyaya da yansıyan haberler ve iddialar doğru mudur? Doğru ise iş adamları hangi gerekçelerle fişlemeye tabi tutulmaktadırlar? Anılan ilimizde 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan işadamlarının toplam sayılarının yıllara göre dağılımı nasıl olmuştur? Anılan dönemde fişlemeye tabi tutulan işadamlarının fişlenme gerekçeleri nelerdir?”

İllerinde 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan işadamlarından ilk 50 kişinin isimleri veya şirketlerinin hangileri olduğunu sorgulayan MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim IŞIK ve MHP Milletvekilleri; İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları da yöneltip cevap istemişlerdir:
“Anılan ilimizde haklarında fişleme yapılan işadamlarının Bakanlığınız yetkilileri ya da il/ilçe yöneticileri aracılıklarıyla, AKP il ve ilçe teşkilatları ile AKP’li yöneticilerin bulunduğu vakıf ve/veya derneklere ayni veya nakdi yardım yapmaya zorlandıkları, aksi takdirde ticari itibarlarının yok edileceği yönünde tehdit edildikleri iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızın anılan konuya ilişkin görüşü ile ülkemizin içeride ve dışarıda itibar kaybına yol açan bu hukuk ve çağ dışı uygulamalardan kurtarılmasına yönelik 2015 yılı programı nasıldır?”

ORTADOGU_20141123_8

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*