MHP TROL VE ROBOT HESAPLARLA MÜCADELEYİ ÖĞRENDİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olan MHP Genel Başkam Devlet Bahçeli’nin bu merakı MHP’lilere eğitim olarak geri döndü.

MHP’nin sosyal medya uzmanları, bazı milletvekilleri ile danışmanlarına sosyal medyanın etkin kullanımı ile ilgili olarak TBMM’de seminer verdi.

Seminere MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Kütahya Milletvekili Alim Işık da katıldı. Seminerde katılımcılara güvenli internet kullanımı, troller ve robot hesaplarla mücadele yöntemleri de anlatıldı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seminerin amacının bilgisayar üzerinden alman seçmen bilgileri doğrultusunda gruplandırma yapmak ve doğru veriler üzerinden hedef kitleyi saptamak olduğunu söyledi. Vural, facebook ve tvvitter hesaplarının doğru kullanımının seçim öncesinde büyük önem taşıdığını belirerek “Yaklaşan gelen seçim öncesinde bu tür bilgilendirme önem taşıyor. Bir başka konuda seçmen bilgileri üzerinden nasıl analiz yapılacağı ve seçmene nasıl ulaşılabileceğine ilişkin eğitim verildi” dedi.

Seçim kampanyalarında seçmen profili ve davranışlarını ölçmenin önemine dikkat çeken Vural, ayrıca sosyal medyanın ucuz ve doğrudan propaganda aracı olduğuna dikkat çekti. Vural, “Bu ucuz ve doğrudan bir yöntem. Analizler yaş, cinsiyet ve yerleşim yeri üzerinden yapılacak Seçmenler gruplandırarak hedef kitle ve uygun propaganda malzemesi ve verilecek mesaj belirlenecek” dedi. MHP’nin seçim kampanyası döneminde sosyal medyayı etkin ve yaygın olarak kullanmayı amaçladığını anlatan Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “Sosyal medyada içerik paylaşımı, haberleşme , seçmenlere yönelik mesajların içeriğinin oluşturulması gibi konuların yanında güvenli internet kullanımı da ele alındı. Güvenli facebook ve twitter hesaplarının oluşturulması konusunda da bilgiler verildi. Trollerden nasıl korunulur, robot hesaplara yönelik nasıl önlemler alınacak bunlar üzerinde de duruldu.”

Fatih Erboz

YENI_CAG_20141225_9

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*