MHP Adana’da yeni dönem…

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Bugün yapılan 11. İl Olağan Kongresinde Yusuf Baş İl Başkanlığı’na seçildi.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığına, Aladağ eski Belediye Başkanı Yusuf Baş seçildi.

Adnan Menderes Spor Salonu’nda yapılan 11. Olağan İl Kongresi’nde 357 oy alan Yusuf Baş MHP Adana İl Başkanlığına seçildi. Kongrede üç aday yarıştı. Mevcut İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Aladağ eski Belediye Başkanı Yusuf Baş ve Adana Diş Hekimleri Odası eski Başkanı Hasan Yaman’ın aday olarak katıldığı kongrede gidilen seçimde Yusuf Baş 357, Mustafa İzgioğlu 262 ve Hasan Yaman da 4 oy aldı. 1 oy geçersiz sayılırken, bu sonuçla Yusuf Baş MHP Adana İl Başkanı olarak seçilen isim oldu.

Seçim sonucunun ilan edilmesinin ardından Mustafa İzgioğlu yaptığı kısa konuşmada “Bu sonuç belki de teşkilatımız ve şahsımız için daha hayırlı olacaktır diyor ve hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Benim hakkım sizlere helal olsun” dedi.

BAŞ: KAYBEDECEK HİÇ KİMSEMİZ YOK
Yusuf Baş ise konuşmasında “Milliyetçi Hareket’e gönül vermiş ağabeylerim, ablalarım bacılarım. Mustafa başkanımızın bu davada çok büyük emeği var. Hakikaten iki dönem ilçe başkanlığı, benim de belediye başkanı olduğu dönemde benim de oy vererek katkıda bulunduğum bir dönem il başkanlığı yaptı. Dolayısıyla kaybeden yok. Kazanan Milliyetçi Hareket olmuştur. Yapmış olduğu emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Oy verenden de vermeyenden de Allah razı olsun. Küskünlük dargınlık olmadan yolumuza devam edeceğiz. Hepinize ihtiyacımız var. Kaybedecek hiç kimsemiz yok. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu. Bu arada kalabalık “Devletin başına devlet geçecek, Adana sizinle gurur duyuyor” sloganları attı.

İZGİOĞLU, BAŞ’I TEBRİK ETTİ
Daha sonra Mustafa İzgioğlu ve Yusuf Baş kucaklaştılar ve İzgioğlu Baş’ı tebrik etti. Kongrede Divan Başkanlığı yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise, gün boyunca sakin ve birbirine saygılı tarafların sonucu da olgunlukla karşılamasını sevindirici bulurken “İşte demokrasi bu!” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*