Ak troll deşifre oldu

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Beşir Atalay tarafından ziyaret edilen AKP’nin “dijital ofisi”nde görüntülenen bir şahıs sosyal medyanın gündemine oturdu.

AKP’nin Yeni Türkiye Digital Ofisi’nin resmi açılışı geçtiğimiz hafta AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay tarafından gerçekleştirilmişti. Maslak’ta bir iş hanında faaliyet gösteren ofiste 200 kişinin 24 saat esasına göre çift vardiya olarak görev yaptığı açıklanmıştı.

O açılışta çekilen görüntüler tartışmaların da fitilini ateşledi. Söz konusu açılışta objektiflere yakalanan bir şahıs sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı.

Ofisteki bir şahsın Ak troll olarak bilinen Dr. Cihat Osman (@Osmanlicihat) isimli twitter kullanıcısı olduğu iddia edildi.

ALGI PROJESİ!

Söz konusu hesaptan son günlerde; Saadet ve BTP gibi “barajı geçme umudu olmayan” partileri destekler nitelikte tweetler atılıyor ve bazı partilerin baraj altında kalmasına yönelik algı çalışması yapılıyordu.

Hesapdan atılan tweetlerde inandırıcı olması için Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili eleştirel paylaşımlar da yapılıyordu.

ÖNCE RABİA LOGOSU KOYDU ARDINDAN KAPATTI!

Kendini “İslam ekonomisi doktorası sahibi ve danışman” olarak tanıtan Ak troll hesabı dün akşam saatlerinde “deşifre” olması üzerine önce hesabındaki fotoğrafı “rabia logosu” ile değiştirdi ardından ise kapattı.

GERÇEKTEN O MU?

Ancak iddia edilen “Ak troll” hesabının profil fotoğrafının, söz konusu ziyarette çekilen fotoğrafla aynı olması da dikkatlerden kaçmadı. Dr. Cihat Osman isimli hesabın daha sonra oluşturulup ziyarette çekilen görselin kullanıldığı ve böylelikle “karşı algı yaratmaya çalışıldığı” da iddialar arasında.

24 SAAT ÇALIŞIYORLAR!

Beşir Atalay’ın ziyaretiyle kamuoyu önüne ilk kez çıkan 200 kişilik “dijital ekibi” Maslak’ta bir ofiste 24 saat esasına göre çift vardiya olarak çalışıyor.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*