Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY’ın HDP Grup Başkanvekilinin Sayın Genel Başkanımıza Dil Uzatması Hakkında Yapmış Oldukları Basın Açıklaması

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY’ın HDP Grup Başkanvekilinin Sayın Genel Başkanımıza Dil Uzatması Hakkında Yapmış Oldukları Basın Açıklaması
08.08.2016

Büyük Türk milleti 15 Temmuz akşamından itibaren darbe girişime karşı tavizsiz dik duruşuyla milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Türk milleti bir ve bütün olmuş, omuz omuza darbe girişimine, demokrasi düşmanlarına direnmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi “önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” ilkesini kendisine rehber edinmiştir. Bizim siyasi duruşumuz devletimizin, milletimizin yanıdır. Milliyetçi Hareket Partisi devletin ve milletin kendisidir. Duruşumuz bellidir. Milliyetçi Hareket Partisinden bunun ötesinde bir duruş beklemek hayaldir.

Milliyetçi Hareket Partisi dün de demokrasi dışı her türlü arayışa karşı durmuştur, bugün de aynı duruşla demokrasinin yanında, darbenin ve şiddetin karşısındadır. Yarın da aynı tutum devam edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, demokrasiye, parlamenter sisteme, Anayasal sisteme bağlıdır ve demokrasi mücadelesinde darbelerin karşısında kim varsa onun yanındadır.

MHP’nin duruşu hiçbir zaman konjonktürel olmamıştır. MHP devlet ve millet düşmanlarına karşı ilkesel duruşuyla Türk siyasetinde örnek bir tavır içerisinde olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu tutumu devlet ve millet düşmanlarını rahatsız etmiştir.

Terör örgütü PKK’nın kravatlı ve mazbatalı uzantılarının meşreplerine uygun bir şekilde MHP’nin milli duruşuna saldırıda bulunmuşlardır.

HDP’nin, Yenikapı’da bütün dünyaya gösterilen milli duruştan ve mesajlardan rahatsızlığını FETÖ-PKK işbirliğinin uç vermesi olarak değerlendirmek gerekmektedir.

Öncelikle belirtmem gerekir ki, Türklük karşıtlarının, Türk devleti ve Türk milletine düşmanlığın bayraktarlığını yapanların, bölücülerin, hainlerin, işbirlikçilerin MHP’nin bu tutum ve duruşunu anlaması mümkün değildir.

Üstelik bu duruşumuza saldıranların duruşumuzdan rahatsız olması MHP’nin duruşunun ne kadar yerinde ve doğru olduğunu göstermektedir.

Biz milletimizle Türk bayrağının gölgesinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türk devletinin ilelebet payidarlığı, milli iradenin ve demokrasinin korunması ve geliştirilmesi için bir araya gelirken siz hangi köşelerde, terör örgütünün paçavralarının altında, hangi amaçlarla, kimlerle bir araya geliyorsunuz?

Bizim her şeyimiz şeffafken, duruşumuz, düşüncemiz berrak iken siz Kandil mağaralarının duvarlarında çınlayan sesinizle devlet ve millet düşmanlığınızı hangi aşamaya taşıyorsunuz?

Sözde darbe karşıtı miting düzenlerken meydanda bir tek dahi Türk bayrağına yer verilmemesinin sebebi nedir?

Demokrasiyi biz Türk milletiyle omuz omuza korumaya çalışırken, siz eli silahlı teröristlerle demokrasi düşmanlığı yapıyorsunuz.

MHP’ye dil uzatmak isteyenlerin önce ellerindeki kanı temizlemesi ve bunun hesabını vermesi gerekir.

MHP’ye dil uzatmak isteyenlerin önce millet ve devlet düşmanı FETÖ’lü darbeciler ve PKK’lı teröristlerden farkının ne olduğunu berraklaştırması gerekmektedir.

Boşuna uğraşmasınlar; millet ve devlet düşmanı duruşlarını MHP’nin ilkeli ve milli duruşunu eleştirerek meşrulaştıramazlar.

Sonuç olarak, MHP Türk milletinden başka hiçbir güçten, odaktan, mahfilden emir almaz. MHP bağımsız ve bağlantısız bir siyasi harekettir. Asıl HDP bütün kamuoyuna İmralı’nın ve Kandil’in nasıl emir eri ve kuyruğu olduğunu açıklamalıdır.

Erkan AKÇAY
Manisa Milletvekili
Milliyetçi Hareket Partisi
Grup Başkanvekili

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*