MHP’Lİ AKÇAY: “PKK İLE MÜCADELE NEDEN OHAL KAPSAMINDA YAPILMIYOR?”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

 Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay PKK saldırılarındaki artışa dikkat çekerek “Fethullahçı terör örgütüyle mücadele edenler PKK ve diğer terör örgütleriyle neden OHAL kapsamında mücadele etmiyor?” diye sordu.

Manisa milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay PKK terör örgütünün 15 Temmuz sonrasındaki kanlı saldırılarını TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada gündeme getirdi. Bir yandan FETÖ’yle mücadele edilirken diğer yandan bölücü terör örgütü PKK’nın saldırılarının devam ettiğine dikkat çeken MHP’li Akçay, “İki günde Diyarbakır, Uludere, Beytüşşebap, Yüksekova’da gerçekleşen saldırılarda 8 askerimiz şehit olmuş, 19 askerimiz yaralanmıştır. Ayrıca Siirt’te askeri aracın devrilmesi sonucu 1 askerimiz şehit düşmüş, 2 askerimiz yaralanmıştır. Yine Mardin ve Diyarbakır’da gerçekleşen bombalı saldırılarda 1 polisimiz şehit olmuş, 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 10’u polis 42 kişi yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyor; yaralı askerimize acil şifalar temenni ediyorum.” dedi.

“Terörle mücadele milli bir davadır”

Terörle mücadelenin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

“Terörün hedefi kimden gelirse gelsin Türk milletinin birlik ve beraberliği, Türk devletinin dirliğidir. Terörle mücadelede “önce şu teröristi bitireyim, sonra diğerine geçerim” anlayışı kesinlikle kabul edilemez.

OHAL Kararnamesi çıkarılırken “darbe teşebbüsü ve terörle mücadele” amacı ifade edilmişti. FETÖ terör örgütüyle mücadele edenler PKK ve diğer terör örgütüyle neden OHAL kapsamında mücadele etmiyor?

Terörle mücadele milli bir davadır. İstiklalimiz ve istikbalimiz bu mücadelede bir ve bütün olmamıza bağlıdır. Milletimiz terörle mücadeledeki tavrını ortaya koymuştur.

FETÖ’ye karşı İstanbul’da, Ankara’da ve ülkemizin pek çok kent meydanında şanlı bayrağımızı sallarken, dağda, ovada, kırsalda da bayrağımızı şerefle, korkusuzca dalgalandırmamız gerekmektedir.

İster FETÖ olsun, ister PKK olsun, ister IŞİD olsun; son terörist teslim alınıncaya kadar terörle mücadele devam etmelidir.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*