MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ERKAN AKÇAY’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MANİSA MİLLETVEKİLİ VE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

GRUP BAŞKANVEKİLİ ERKAN AKÇAY’IN

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MÜNASEBETİYLE

YAYINLADIKLARI KUTLAMA MESAJI

29.08.2016

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Türklüğün yenilmezliğinin parlak bir ispatı olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 94 üncü yıldönümünü karşılamanın ve kutlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu Türklüğünü yok etme gayretiyle vatanımızın dört bir yanında işgal kuvvetleri belirdiğinde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türk tarihinin altın sayfalarında yerini alan bir direniş mücadelesini başlatmıştı. Bu direniş esarete karşı hürriyet, yılgınlığa karşı azim, bozgunculuğa karşı birlik, korkaklığa karşı cesaret ilkesiyle büyük Türk milletini bağımsızlık ülküsü etrafında bir araya getirmiştir.

30 Ağustos 1922 günü Dumlupınar’da Türk ordusu ve Türk milleti omuz omuza bağımsızlık ülküsüyle eşsiz bir kahramanlık destanı yazmıştır.

30 Ağustos, kahramanlıkla şahlanan bir milletin ebedi karanlığı yırtıp attığı gündür.

30 Ağustos, Türk milletinin bağımsız, medeni, bir ve bütün olarak yaşama iradesidir.

30 Ağustos, teslimiyet belgelerini yırtıp atan cesaretin timsali, manda ve himaye çağrılarını bastıran kahramanlığın sesidir.

30 Ağustos, Türkiye’yi parçalayarak bir sömürge ülkesi haline getirmek isteyenlere vurulmuş en büyük darbedir. Bu zafer Türklüğün Anadolu’daki varlığının nişanesidir.

30 Ağustos, Türk milletinin varoluş mücadelesinin çelikleşmiş ifadesidir. Bu ifade, Türk milletinin yeryüzünden silinmesi için türlü gayret gösterenlerin karşısında dün de bugün de sarsılmaz bir imanla dikilenlerin hatırasıdır.

Şanlı atalarımızdan kalan bu hatıra bugün tehdit edilmektedir. Küresel projelerin taşeronu terör örgütleri ülkemizin dört bir yanında saldırılar gerçekleştirmektedir. Türk milletini ve Türk devletini tarihten silmeye yönelik 100 yıl önceki projeler taşeron terör örgütleriyle raftan indirilmiştir.

Devletimiz, vatanımız, bayrağımız ve milletimiz yeniden tehdit altındadır. 100 yıl önce topraklarımızı parselleyerek Türk milletini yok etmek isteyenler bugün bölücü ve yıkıcı emellerini terörle göstermektedir.

Tarih milletlerin hafızasıdır. Bir milleti meydana getiren unsurlardan birisi de bu hafızayla oluşacak bilinçtir. Tarihin akışını iyice kavrayarak bu bilinci bugüne taşıyıp yarına aktarmak zorundayız. Tarih bilincinin en önemli unsurları ise zaferlerdir, kahramanlıklardır. Türk milletinin emperyalizme karşı, işgale karşı verdiği kurtuluş mücadelesi tarihin en büyük zaferlerindendir. Kurtuluş günlerini büyük bir coşkuyla kutlamak bu mücadelelerin bütün kahramanlarına karşı sorumluluğumuzdur. Bugün de işbirlikçi zihniyetin kurtuluş zaferleri kutlamalarından rahatsızlık duyduğunu ibretle görüyoruz. Devleti yönetenler kurtuluş zaferlerinin kutlanmaması gerektiğini söyleme gafletinde bulunmaktadır. Bu ifadeler tarih bilincinden, milli kimlikten yoksunluğun ibaresidir.  Çanakkale Zaferi, Kut’ul Amare Zaferi gibi işgale karşı mücadeleleri bugüne kadar büyük bir coşkuyla kutlayan Türk milleti bundan sonra da gerek 30 Ağustos Zafer Bayramını gerekse de tek tek illerimizin ve ilçelerimizin kurtuluşlarını kutlayacaktır. Bu kutlamalar milli bilincin bir gereğidir, milli olmanın zorunluluğudur.

94 yıl önce Dumlupınar’dan çok uzaklara püskürtülenlerin akıbeti bugün de değişmeyecektir. Büyük Taarruz için 26 Ağustos 1922 günü Kocatepe’den başlayan yürüyüşteki milli heyecan ve şuur bugün de Türk milletinin her bir ferdinde bulunmaktadır. Dün işgal girişimi karşısında Türk milletinin iman dolu göğsüne çarpanların akıbeti bugün de değişmeyecektir.

Kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın; dünya durdukça Türk milleti bu topraklarda varlığını koruyacaktır. Vatan bölünmeyecek; ezan dinmeyecek; bayrak inmeyecektir.

Bu topraklara mührümüzü en az 1000 yıldır defalarca vurduk:

  • Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir.
  • Milletimizin adı Türk Milleti’dir.
  • Vatanımız Türkiye’dir.
  • Bayrağımız Türk Bayrağı’dır.
  • Dilimiz Türkçe’dir.

Bilinmelidir ki;

Bilge Han’ın “Ey Türk! Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir” sözü, tarihimizden miras “devlet-ebed-müddet” ilkesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü sadece hüsnüniyet dilekleri değildir. Aynı zamanda binlerce yıllık tarih tecrübesinin ve sarsılmaz irademizin ifadeleridir.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutlarken vatanın ve milletin birliği, devletin dirliği için can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve duayla anıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın aziz kahramanlarını minnet ve özlemle anıyorum.

 

Erkan AKÇAY

Manisa Milletvekili

Milliyetçi Hareket Partisi

Grup Başkanvekili

 

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*