MHP’Lİ AKÇAY’DAN GAZETECİLERE TERÖR DERSİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Avrupa ülkelerinden gelen gazetecileri TBMM’de kabul eden MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY gazetecilerin terörle mücadeleye ilişkin sorularını yanıtladı. Akçay “Dünyada en fazla teröre maruz kalan demokratik ülke Türkiye’dir. Terör demokrasimizi, milli birlik ve bütünlüğümüzü hedef almaktadır. Bunlar Avrupa ülkeleriyle paylaştığımız değerlerdir. Avrupa ülkelerinin Türkiye’nin terörle mücadelesine köstek olmayıp daha fazla destek vermesi gerekir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Grup Salonunda Avrupa ülkelerinden gelen gazetecileri kabul etti. Belçika, Fransa, Hollanda ve İsveç’ten gelen gazetecilerin yer aldığı heyetle yaklaşık 1 saat görüşme yapan MHP’li Akçay gazetecilerin terörle mücadele, 15 Temmuz darbe girişimi ve Olağanüstü Hal uygulamasına ilişkin sorularını cevapladı.

Gazeteciler ilk olarak terörle mücadele sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verdiği destek doğrultusunda seçmeni MHP’ye yönlendirecek etkenlerin ne olduğunu sordu. Akçay Milliyetçi Hareket Partisi’nin tutarlı ve ilkeli bir parti olduğunu, dün neredeyse bugün de aynı çizgide olduğunu belirtti. MHP’nin konjonktürel bir parti olmadığının altını çizen MHP’li Akçay, “PKK bir terör örgütüdür. PKK hak arayan bir örgüt olarak algılanamaz. Bu çerçevede AKP’nin PKK’ya yaklaşımını terörle mücadele içerisinde değerlendirmemiz gerekmektedir.

“AKP terörle mücadele sürecinde bizim görüş ve düşüncelerimize yaklaştı”

AKP 2009’da bir çözüm süreci başlattı. Biz en başından beri bu sürece karşı çıktık. Siz nasıl ki Fransa’nın ya da İngiltere’nin IŞİD’le müzakeresini meşru göremezseniz AKP’nin PKK’yla müzakeresi Türk milleti için aynı derecede kabul edilemez bir durumdu. AKP çözüm sürecinden dönüp terörle mücadeleye başlamıştır. Bu husus MHP’nin en başından beri savunduğu politikadır.” dedi.

Bir siyasi partinin kamuoyu nezdindeki inandırıcılığının ilkeli ve tutarlı olmasından güç aldığını belirten MHP’li Akçay, “MHP hiçbir zaman ‘kandırıldık, amma da safmışız’ gibi açıklamalar yapmaz. Biz terörle mücadeleye ilişkin her öngörümüzde haklı çıktık. Bizim hem FETÖ’ye hem PKK’ya dair söylediğimiz her şey doğru çıktı. Olaylar ve olgular bizi haklı çıkarmıştır. Bugün bizim AKP’ye destek vermekle itham edildiğimiz süreç aslında AKP’nin bizim terörle ve illegal yapılarla mücadele politikalarımızı benimsemesidir.” dedi.

“OHAL’de ikinci 3 ay için ihtiyaç var”

Gazeteciler sorularında OHAL döneminin uzatılmasını da gündeme getirdi. OHAL döneminin uzatılmasına MHP’nin destek verdiğinin ve cumhurbaşkanının 12 aylık sürecin dahi yeterli olamayabileceği sözlerinin hatırlatılması üzerine MHP’li Akçay MHP’nin terörle etkin bir şekilde mücadele edilerek bir an önce olağan döneme geçilmesi için önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. MHP’li Akçay, “21 Temmuz’da olağan üstü hal kararının meclisteki görüşmesinde yapmış olduğum konuşmada da vurguladığım gibi biz mümkün olan en kısa sürede olağan döneme geçilmesini istiyoruz. Bugünlerde cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri 45 günlük sürenin dahi yeterli olacağını söylemişti. Bugün ise 12 ayın bile yeterli olamayabileceğini söylüyorlar.” dedi.

MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “OHAL’de ikinci 3 ay için bir ihtiyaç var. FETÖ’nün kriptoları henüz açığa çıkarılmadı. Darbecilerin Yurtta Sulh Konseyi’nin kimlerden oluştuğu kamuoyuna açıklanmadı? Bu kişiler henüz yargı önüne çıkarılmadı? Bu terör örgütünün elebaşlarının açığa çıkarılması için ikinci 3 aylık olağanüstü hal kararına da destek vereceğiz. Ancak mümkün olan en kısa sürede olağan döneme geçiş sağlanmalıdır. İkinci OHAL dönemi ayrıca birinci OHAL uygulamalarıyla oluşan bazı mağduriyetleri gidermek için de çalışılmalıdır.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*