MHP’Lİ AKÇAY: “OHAL TERÖRİZMLE MÜCADELE İÇİN BİR VASITADIR”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Olağanüstü Hal’in 3 ay daha uzatılmasının TBMM görüşmelerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Ülkemizi OHAL’e götüren sebeplerin tahammül ve kontrol edilebilir düzeye gelinceye kadar OHAL devam etmelidir. OHAL FETÖ’yle ve her türlü terör örgütüyle mücadele için bir vasıtadır.” dedi.

Olağanüstü Hal uygulamasının 3 ay daha uzatılması TBMM’de kabul edildi. Görüşmelerde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Erkan Akçay Milliyetçi Hareket Partisinin OHAL’in uzatılmasına “evet” oyu verdiğini belirtti. Olağanüstü hâlin 15 Temmuzdaki olağanüstü ve acı olayların bir yansıması olduğunu belirten Akçay 15 Temmuz kalkışmasının sadece seçilmiş Hükûmet veya milletvekillerine değil herhangi bir görüşe, siyasi partiye veya politikaya değil topyekûn millet iradesine, demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kurumlarına karşı yapıldığının altını çizdi. 15 Temmuz girişimini iç savaş denemesi, istila hamlesi, isyan girişimi olarak nitelendiren Akçay, “FETÖ, PKK ve IŞİD’in melun emelleri 15 Temmuz gecesi sonuca ulaştırılmak istenmiş, milletimiz ve millî iradenin temsilcisi olan milletvekilleri demokrasiye ve hukuka sahip çıkarak fiilî durumların oluşmasına fırsat vermemiştir.” dedi.

“FETÖ’nün Siyasi Ayağı Üzerine Gidilmelidir”

OHAL’de ikinci 3 aylık dönemin kritik olduğunun altını çizen MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “15 Temmuz gecesini hatırlayan hiç kimsenin ülkemizin huzur, güven ve barışa kavuşması için olağanüstü tedbirlerin alınmasına karşı çıkmaması gerekir. Dün-bugün-yarın perspektifiyle ucu kime uzanırsa uzansın FETÖ’nün bütün ilişkilerinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. FETÖ’nün siyasi ayağı üzerine gidilmeli, bazı iktidar mensuplarının ve sözcülerinin her partinin kendi temizliğini yapması gerektiği, bugüne kadar özenle kendi partilerinde temizlik yapıldığı, “Bizde hiçbir FETÖ’cü barınamaz, siyasi gücü ve konumu olanların korunduğuna dair ifadeler yalandır.” gibi açıklamalara bakılmaksızın FETÖ’nün siyasetteki yapılanması da mutlaka deşifre edilmelidir.

Sorumluluk Hükûmettedir. FETÖ’cüleri tespit edip yargıya teslim edecek olan Hükûmettir. Hükûmetin “Her parti kendi temizliğini yapsın.” demesi FETÖ’yle mücadelede Hükûmetin zımnen başarısız kaldığını itiraf etmesidir. Muhalefet partilerine FETÖ’yü kendi içlerinde temizlemesi için talimat vermeye kalkmak yerine, öncelikle FETÖ’den muhalefet partilerine kimlerin sızdığına dair somut bilgilerin paylaşılması gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu konuda en hassas parti olarak, elimize ulaşan belgelerin gereğinin yarım saat içerisinde sonuçlandırılacağının da altını çizmek istiyorum. Bu çerçevede, iktidar partisinin de kendi bünyesinde nasıl bir temizlik yaparak arındığının kamuoyunda merak edildiğini de hatırlatmak istiyorum.

“Bir An Önce Olağan Döneme Geçilmelidir”

Konuşmasında OHAL’in gerek FETÖ’yle mücadele çerçevesinde terör örgütü mensuplarının devlet kadrolarından temizlenmesi gerekse topyekûn terörle mücadele için normal bir devlet reaksiyonu olduğunu belirten MHP’li Akçay şöyle devam etti: “OHAL, Türk milletini ve Türk devletini hedef tahtasına oturtanlara karşı alınmış anayasal, olağanüstü bir tedbirdir. OHAL, FETÖ’yle ve her türlü terörle mücadele için bir vasıtadır. Ancak, belirtmeliyim ki OHAL’in sonsuza kadar, ilanihaye süremeyeceği de açıktır.

Bir an önce hukuk sisteminden siyasete kadar ülkemizdeki dengelerin oturtulması ve olağan döneme geçilmesi, demokratik süreçlerin olağan bir şekilde işletilmesi gerekmektedir. Bu geçişte partiler arası müzakere ve uzlaşma kültürü çok önemlidir. 15 Temmuz sonrası, siyasette oluşan uzlaşıya en fazla katkıda bulunması gereken ve dikkatli bir çizgi ve üslup takip etmesi gereken Hükûmettir, iktidardır. Bu çerçevede bir kez daha altını çizmek istiyorum ki hiçbir gerekçeyi demokrasiden kopuşa, ara rejimlere veya rejim değişikliklerine dayanak kabul edemeyiz. FETÖ ve diğer tüm terör örgütleriyle dün, bugün, yarın perspektifinden amasız, fakatsız, lakinsiz mücadele edilmelidir. Türk milletinin ortak geleceğinin hukuk ve demokrasi olduğu ilkesiyle parlamenter ve anayasal sisteme bağlılığımızı güçlendirmeliyiz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*