Türkiye’nin MHP ve Bahçeli’ye ihtiyacı var

Cumhur İttifakı Millet Aklı

ADANA – Kosova Demokratik Türk Partisi MYK Üyesi Orhan Lopar, “15 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişimi vesilesiyle MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin o makamda neden bulunduğunu daha iyi anlamış olduk. Türkiye’nin MHP’ye, Devlet Bahçeli gibi devlet adamlarına ihtiyacı var” dedi.
İL BAŞKANI YUSUF BAŞ KARŞILADI
Gece Adana Havaalanında MHP İl Başkanı Yusuf Baş tarafından karşılanan Kosova Demokratik Türk Partisi yöneticileri bugün MHP Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, Türkiye’nin ve Türk-İslam dünyasının içinde bulunduğu sorunlar sohbet konusu oldu.

kosova (9)
BAHÇELİ’NİN TALİMATLARIYLA GELİŞEN İLİŞKİ
KDTP MYK Üyesi Orhan Lopar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin izni ve talimatlarıyla MHP teşkilatlarının iki ülke arasında kurduğu sıcak ilişkilere atıfta bulundu. Lopar “Biz kendimizi sizden ayrı görmüyoruz. Genel Merkez yöneticileri, sizler, Hüseyin Sözlü başkan bize geldiniz. İftarlar verdiniz, bizim yanımızda oldunuz. Gönül bağımızın güçlenmesine katkı verdiniz. Bu vesileyle bir kere daha sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
“FETÖ BİZE ‘CAMİLERE DEĞİL HİZMETE YARDIM EDİN’ DİYORDU”
MHP’nin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin günlük politikalardan uzak izlediği stratejinin önemine vurgu yapan Lopar “Türkiye’nin güçlü olması, dışarıdaki Türk varlığının devamı için de önemlidir. FETÖ Kosova’da da faaliyette idi. Tehlikeli olduklarını biliyorduk. Bize ‘Camilere değil, Hizmete yardım edin’ diyorlardı. Ama biz kabul etmedik. Bugün, o camiler, bizim hem dinimizi hem dilimizi korudu. FETÖ’nün verdiği zarar ise ortada. Türkiye’de de şunu gördük ki; 15 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişimi vesilesiyle MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin o makamda neden bulunduğunu daha iyi anlamış olduk. Türkiye’nin MHP’ye, Devlet Bahçeli gibi devlet adamlarına ihtiyacı var” diye konuştu.
YUSUF BAŞ: BİZİM İÇİN ÖNCE DEVLET, ÖNCE MİLLET
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, yaşanan sıkıntılara ve MHP’nin izlediği politikaya yer verdiği konuşmasında “Türkiye ve Türk-İslam dünyası üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Komşularımız kan gölü. Suriye’de 5-6 milyon insan muhacir oldu. Bir kısmı Adana’da. Allah kimseyi vatansız yapmasın. Sizler de bu sıkıntıyı yaşadınız. Türkiye, Türk-İslam dünyasına iyi bir ağabeylik yapabilirdi. Ama izlenen yanlış politikalar büyük sorunlara yol açıyor. Suriye’de, Musul’da, Kerkük’te ve diğer yerlerde hep Türkler, Müslümanlar mağdur ediliyor. İçeride ise bölücü terör ve paralel çetenin verdiği tahribat var. Böyle bir süreçte MHP’nin izlediği siyaseti, iktidara destek olarak algılamak yanlıştır. MHP için devletimizin ve milletimizin menfaati önce gelir. MHP’nin izlediği yolu bu öncelikler belirler. MHP’nin yaptığı budur” dedi.
SİZİN AYAĞINIZA DİKEN BATSA…
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Baş, “Sizin yaşadığınız coğrafya ecdat yadigarımız. Sınırlar çizilmiş, siz oralarda, bizler de burada kalmışız. Kardeşiz. Ayrımız gayrımız yok. O bölgeleri her zaman bedenimizin bir parçası olarak gördük. Sizin ayağınıza diken batsa, aynı acıları biz burada hissettik. Bizlere, bu ziyaretinizle büyük mutluluk yaşattınız, çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.Ziyarette; Yusuf Baş ve Orhan Lopar, karşılıklı çeşitli hediyeler sundular.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*