MHP’li Adan’dan Suriye için BM şartı

Cumhur İttifakı Millet Aklı

mhpli_adanMHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Suriye’ye askeri müdahale tartışmalarına ilişkin, “Biz Birleşmiş Milletler’in kararını beklemek noktasında bir iradeyi ortaya koyduk” dedi.

Bursa’da MHP’nin Gürsu İlçe Başkanlığı’nın üye katılım töreni ve aday tanıtım toplantısına katılan Adan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu konuda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklama yaptığını vurguladı.
Meşru zeminde raporların ortaya çıkmasının beklenmesi gerektiğini belirten Adan, “Birleşmiş Milletler’den alınacak kararların beklenmesi noktası, Milliyetçi Hareket Partisinin durduğu noktadır. Biz Birleşmiş Milletler’in kararını beklemek noktasında bir iradeyi ortaya koyduk” diye konuştu.

Adan, Suriye’den gelecek bir müdahaleye karşı Türkiye’nin müdahale etme hakkının TBMM’den geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Geçmişte destek verdiğimiz Suriye’den gelecek bir müdahaleye karşı, Türkiye’nin de müdahale etme hakkı meclisten geçti biliyorsunuz. Onun şimdilik değişmemesi, devam etmesi konusunda bir düşünceye sahibiz. Türkiye, Birleşmiş Milletler kararını beklemeden, Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin Suriye’deki faaliyetlerinin sonucunda kesin raporlara kavuşmadan, bir savaş tellalığı yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.”

Kaynak: AA

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*