MHP’Lİ AKÇAY: “ŞER ODAKLARININ DEFİ İÇİN 16 NİSAN MİLAT OLACAKTIR”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

 

MHP Salihli ilçe başkanlığının düzenlediği Anayasa Referandumu ve Güncel Gelişmeler konulu toplantıya katılan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “Anayasa Değişikliği referandumunda, demokrasiye inanıyor, milletimize güveniyoruz. Şer odaklarının defi, kör labirentlerden kurtulma için 16 Nisan milat olacaktır” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Salihli ilçe başkanlığı tarafından Anayasa Referandumu ve Siyasi Gelişmeler konulu toplantı düzenlendi. Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, MHP Salihli İlçe Başkanı Mehmet Akın, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ilçe başkanları, partililer ve Salihlili çok sayıda davetli katıldı.

 

Konuşmasında 16 Nisan’da halkoyuna sunulacak Anayasa değişikliği paketiyle ilgili bilgi veren MHP’li Erkan Akçay, “Referandumdan evet çıktığı takdirde ne rejim değişecek, ne de başka bir şey olacak,  sadece yeni bir yönetim sistemine geçeceğiz.  Önümüze iki sandık gelecek birinde Cumhurbaşkanı adaylarına bakıp oyunuzu vereceksiniz ve o gün hükümet kurulmuş olacak. Hükümet kuruldu kurulmadı diye kimse fal bakmayacak. Diğer sandık da parlamentoda sizin için yasa çıkaracak, düzenlemeler yapacak milletvekillerinin seçimi konacak. Bakacaksınız sizin sorunlarınızı TBMM’ye en iyi kim taşır, kim bu sorunlarla ilgili en aktif bir şekilde kanun çıkarır diye değerlendirecek oyunuzu ona göre vereceksiniz. Hem meclis hem de yürütme bir gün içinde belirlenmiş olacaktır.” dedi.

 

16 Nisan anayasa değişikliği referandumu ile siyasi istikrarsızlığın son bulacağına, yapılan değişikliklerin ise kişilerle ve partilerle alakasının olmadığına değinen Akçay, “94 yılda 65 hükumet kurulurken, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde ise 14 yılda 8 hükumet kuruldu. Tek başına iktidar da tam manası ile istikrarı getirmiyor. Anayasa değişikliğiyle yönetim sisteminde istikrarsızlığa sebep olan mekanizmalar ortadan kaldırılıyor. Artık davul başkasında, tokmak başkasında olma devri bitmiştir. Hükumet sistemi ile siyasi körlüklerden kurtulma, kör labirentlerde zaman kaybetme zamanı değildir” dedi.

 

“Rejim değişikliği değildir”

 

Anayasa Referandumunun bir rejim değişikliği değil, hükumet sisteminin netleştirilmesi olduğunu belirten MHP’li Akçay konuşmasını şöyle tamamladı:

 

“Anayasa değişikliği ile sistemi krize sürüklemiş ve gelecekte de sürükleyebilecek mekanizmalar ortadan kaldırılmaktadır. Yürütme organı birleştirilmekte, çift başlılık giderilmektedir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde meclisin temsil ettiği yasama ile cumhurbaşkanının temsil edeceği yürütme organları kesin bir şekilde ayrılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı makamı yetki, sorumluluk ve görev alanı itibariyle sınırları yeniden belirlenmektedir. Böylece kuvvetler ayrımı netleştirilmekte, her erk kendi içerisinde güçlenmektedir. Kanun yapma tekeli TBMM’nindir. Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi yürütme yetkisiyle ilişkili konularla kesin hatlarla sınırlanmaktadır.”

 

“Anayasada Üç Hilal Mührü”

 

Türkiye’nin önünün açılması, içeride ve dışarıda yoğunlaşan şer odaklarının defi için 16 Nisan’ın milat olacağını belirten Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bu anayasanın sahibi Türk milletidir. Anayasa değişikliğinin altında 48 yıllık şerefli mazisi olan MHP’nin, üç hilalin mührü vardır. Ömrünü Türk milletine adamış, devletin bekası için her türlü fedakarlığı yapmış MHP’nin ve liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ’nin inisiyatif aldığı, mührünü vurduğu, imzasını attığı bir anayasada milletin hilafına hiçbir şey olmaz. Bu anayasada vatana evet diyenlerin, bayrağa evet diyenlerin, milletin mukadderatına sahip çıkanların,  milletin mukaddesatı üzerine yemin edenlerin damgası vardır.

 

MHP olarak 16 Nisan’daki anayasa değişikliğine, milli devlet, güçlü iktidar için, devlet ve millet varlığının muhafazası, Türkiye’nin onurlu geleceği için, bölünme değil, kardeşlik, ihanet değil, sadakat için evet, evet, evet diyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayalım, ülkücüler kararından hiçbir zaman dönmez, Çünkü biz MHP olarak demokrasiye inanıyor, milletimize güveniyoruz.”

 

 

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*