İşte örnek ‘Devlet’ adamlığı!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

camiiDevletin başına ‘Devlet’ gelir mi bilmem… Ancak MHP’lilerin siyasi namusu olan bir lidere sahip olduğuna dair artık hiçbir şüphem kalmadı.

Seçim rüşvetlerinin havada uçuştuğu bu coğrafyada, siyasetin itibarını bir nebze de olsa kurtaran bir olayı sizlerle de paylaşmak isterim.

devlet-bahceliden-koyunhisar-camiine-100-bin-lira-bagisMHP lideri Devlet Bahçeli, Haziran 2011 genel seçimleri öncesi Bursa’ya propaganda çalışmasına gelir. Yenişehir’e bağlı Koyunhisar Köyü Muhtarı Sadullah Ergül, dönemin il teşkilatından ısrarlı bir şekilde Bahçeli’nin köylerini ziyaret etmesini ister. Talep, kabul edilir. Bu arada yeri gelmişken hatırlatalım, Koyunhisar Savaşı’nın yapıldığı bu bölge, Osmanlılarla Bizans imparatorluğu’nun tarihteki ilk silahlı çarpışmasına sahne olmuştur. Savaşı da Osmanlı Beyliği kazanmıştır.

Gezi sırasında köy Muhtarı Ergün, Bahçeli den bir talepte bulunur, Talep, Koyunhisar Köyü Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması ve Aydoğdu Bey’in kabrinin onarılmasıdır.

Bahçeli ‘hay hay’ der. Hatta yanındakilere, “Bu işi kendi cebimden halledeceğim. Kimseden istemeyin. Ayrıca bu olaydan kesinlikle basınının haberi olmasın. Bu işi reklam için değil Allah rızası için yapacağım” der.

Köylüler, parasızlık nedeniyle yarım kalan camilerinin bitirilecek olmasına çok sevinir. Ancak aradan günler geçer ve para Ankara’dan bir türlü gelmez. MHP nin Koyunhisar Köyü’nden İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Çetin, il başkanlığına defalarca paranın akıbetini sorar. İl Başkanlığı, Genel Sekreter İSMET BÜYÜKATAMAN’a; Büyükataman da Bahçeli’ye hatırlatır cami parasını. Ancak Bahçeli, bu konuda kapı-duvar olmuştur adeta. Sadece, “Tamam halledeceğim” demekle yetinir soranlara.

Günler geçer ve tarihler 12 Haziran 2011’i gösterir. Sandıklar açıldığında MHP’nin köyde hatın sayılır oranda oylarının düştüğü görülür. Nitekim 2009 yerel seçimlere oranla 100 dolayında oy düşüşü yaşanmıştır. Oy düşüşü, köylülerin, cami parasını söz verip de göndermeyen Bahçeli’ye olan tepkisini sandıkta göstermesi olarak yorumlanır.

Köylüler, tam ümidi kesmişken, Bahçeli seçimlerden hemen sonra 100 bin lirayı ulaştırır. İşte o zaman, paranın neden seçimlerden sonra gönderildiği anlaşılır. Bahçeli, seçim rüşveti olarak algılanmaması için parayı 12 Hazirandan sonra göndermiştir. Oy kaybına uğrayacaklarını bile bile!

Bahçeli, belki partisinin bir miktar oy kaybına neden olmuştu ancak Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılacak örnek bir davranış sergilemişti… Bu örnek hadiseyi tarihe not düşmek için bu sütunlara taşıdım.

4.9.2013
Mustafa ÖZDAL
mustafaozdal@olaygazetesi.com.tr

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*