Manisa milletvekili MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın Manisa’da askerlerimizin zehirlenmesine ilişkin TBMM Genel Kurulunda yapmış oldukları konuşmalar – 17.06.2017

Cumhur İttifakı Millet Aklı

ERKAN AKÇAY (Manisa) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Manisa’da Seyfettin Çalbatur Kışlası Birinci Piyade Er Eğitim Tugayında dün akşam, yine, maalesef, 69 askerimiz yemekten zehirlenmiştir. Daha önce, 23 Mayısta Manisa merkezde, 27 Mayısta da Kırkağaç ilçemizde toplam 1.116 asker zehirlenmişti. Askerlerimizin tedavisi hâlen devam etmektedir. Bir ay içerisinde meydana gelen bu üçüncü vakayı münferit bir vaka olarak ele almamız mümkün değildir. Bu hadiseleri basit bir netice olarak göremeyiz.

Yine, 11 Haziranda Diyarbakır’da da benzer bir hadise yaşanmış, 39 askerimiz zehirlenmişti. Artık yeter, bu kadar rezalet olmaz diyoruz. Askerlerimizin yemeklerinden kaynaklandığı ortaya çıkan ve ifade edilen zehirlenme vakalarının enine boyuna değerlendirilmesi, araştırılması ve soruşturulması gerekir.

Bu vesileyle askerlerimize “Geçmiş olsun.” diyor, acil şifalar diliyorum ve Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak da bu konunun yakından takipçisi olacağımızı ifade ediyorum.
ERKAN AKÇAY (Manisa) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Bu sabah Genel Kurulda yaptığım konuşmada Manisa’daki askerî kışlalarda askerlerin yemekten zehirlenmesi hususunu gündeme getirmiş, 23 Mayısta Manisa merkezde, 27 Mayısta Kırkağaç ilçesinde, 11 Haziranda Diyarbakır’da bu yemekten zehirlenme hadiselerini dile getirmiş ve “Artık yeter, bu kadar rezalet olmaz.” demiştik dünkü hadiseyi de dikkate alarak.

Biraz önce aldığımız habere göre, yine bu akşam, yine Manisa’da iki ayrı hastaneye 200’e yakın askerimiz yine zehirlenme vakasıyla kaldırılmış durumda. Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bir an evvel, Hükûmetten, ilgililerden acilen bir açıklama bekliyoruz.

Bu böyle devam edemez, büyük bir tedirginlik söz konusudur. Hayati tehlikesi olan askerler de söz konusudur. Hemen bir açıklama bekliyoruz.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*