MHP’Lİ AKÇAY’DAN TERÖRLE MÜCADELE AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay OHAL sonrası için mecliste görüşülen kanun teklifi hakkında yaptığı konuşmada “OHAL sonrasında terörle mücadelenin kesintiye uğramaması için bu kanun teklifini önemsiyoruz ve destekliyoruz” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada OHAL sonrasının yasal düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. Konuşmasında terörle mücadelenin kesintiye uğramamasının önemine dikkat çeken Akçay “OHAL uzatılmamış olabilir ancak güvenlik tedbirleri devam etmelidir” dedi.

Konuşmasında OHAL’in 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından terörle mücadele için alınmış bir tedbir olduğuna işaret eden Akçay “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerek FETÖ’yle gerekse terörle mücadele nihayete erdirilene kadar bu OHAL uygulamalarının devam etmesi yönünde görüşümüzü beyan etmiştik. Akabinde, Hükûmetin, devletin gerekli organlarının gerekli görüşlerini de almak suretiyle vardığı netice itibarıyla OHAL’in tekrar uzatılması yönünde herhangi bir önergesi, tezkere teklifi olmamıştır.” dedi.

“Terörle Mücadele Kesintiye Uğramamalıdır”

Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

“İki yıl sonra OHAL’in kalkmış olması başta FETÖ olmak üzere terörle mücadelenin neticelendiği anlamını taşımamaktadır. Gerek FETÖ’yle gerekse PKK ve diğer terör örgütleriyle Türkiye’nin mücadelesi devam etmektedir ve ayrıca, bu mücadelenin de -OHAL’in bitmiş olmasına rağmen- kesinlikle bir kesintiye uğramaması gerekir. OHAL uzatılmamış olabilir ancak güvenlik tedbirleri devam etmelidir ve etmektedir. İşte bu tedbirleri bu kanun teklifiyle de hukuk sistemimize dâhil edeceğiz.”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*