PAKETİ HİÇBİR YÖNÜYLE KABUL ETMİYORUZ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

PAKETİ HİÇBİR YÖNÜYLE KABUL ETMİYORUZ

MHP lideri Bahçeli, demokratikleşme paketinin içine yerleştirilmiş, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden, varlığını ortadan kaldıran mayınlar olduğunu ileri sürdü

ANKARA- MHP Genel Başkanı DEVLET BAHÇELİ, Genel Başkan Yardımcıları, parti yöneticileri, bazı milletvekilleri ve partililerle, parti genel merkezinde bayramlaştı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada siyasi, sosyal kaos, kargaşa, kriz ve kutuplaşmanın devam ettiğini söyledi.

57 İslam ülkesinde yaşayan Müslümanlar üzerinde oynanan oyunların giderek yayıldığını söyleyen Bahçeli, “Müslüman kardeşler, hangi ülkede olursa olsun bir sebep bulunarak kavga ve iç çatışmaya sürüklenmektedir” dedi. BOP’un sonuç vermeye başladığını söyleyen Bahçeli, özellikle Suriye, Mısır, Libya, Cezayir, Tunus ve Irak’ta iç çatışmanın hızla devam ettiğini, bayramın birinci gününde dahi bombaların patladığını, insanların hayatını kaybettiğini söyledi. Türkiye çatışmanın tarafı değil Bahçeli, “Böyle bir ortamı dikkate aldığınız vakit, en azından bu bayram ve bayram sonrası, siyasi iktidar, bu olayları bir kez daha gözden geçirerek, nasıl ki Türkiye’nin bölünmesi için gayret gösteren bir akil insanlar topluluğu oluşturulmuşsa, bu defa İslam ülkelerindeki kavganın, kargaşanın son bulması için, barışın, huzurun ortaya çıkması için gayret gösterebilecek, İslam ülkeleri, hükümet ve devlet başkanları üzerinde bir diplomasi trafiği oluşturmak suretiyle bu kanlı gidişe son verebilecek bir çabayı ortaya koymalı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu iç çatışmaların, herhangi bir ülkedeki iç çatışmaların tarafı olarak görülmemelidir” dedi.

Paketi kabul etmiyoruz
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, bayramdan sonra Meclis gündemine getirilmesi beklenen demokratikleşme paketini hiçbir yönüyle kabul etmediklerini söyledi.

Bahçeli, “Bu paketin içerisine yerleştirilmiş, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden, varlığını ortadan kaldıran siyasi mayınlar vardır. Bunlardan arınmadıktan sonra bu paketin adının demokrasi dahi olması, demokratikleşme paketi olarak nitelendirilmesi doğru değildir” dedi.

TSK oldukça rahatsız
Bahçeli, “TSK’da Balyoz davasına tepki olarak istifalar geliyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise, “Türkiye’nin her tarafında huzursuzluk başını almış gidiyor. Yargı karmakarışık, müesseseler dağınık, Silahlı Kuvvetler de oldukça rahatsızdır” cevabını verdi.

Bu yorgun iktidar gitmeli
BAHÇELİ, AK Parti iktidarının “yorgun” olduğunu belirterek, “Siyasi iktidar, 11 yılı değerlendirmekten aciz kalmakta, 11 yıl içerisinde nasıl bir politika izlediğini unutmakta, herkesin telkinine açık, özellikle de İmralı yönlendirmesiyle politikalarını geliştirme çabası içerisinde olmaktadır. Bundan kurtulmak lazımdır. Bundan kurtulmanın yolu, iktidardan kurtulmakla eşdeğerdir. İktidardan kurtulmanın yolu ise 5 ay sonra gerçekleştireceğimiz mahalli idareler seçimleridir. Bu seçimler, Türkiye’nin ve çevresinin yeniden siyasi şekillenmesine gayret gösteren küresel güçlere karşı milli iradenin bir cevabı olmalıdır. Bunu bekliyoruz, bunu milletimizden istiyoruz” diye konuştu. MHP’nin, Türkiye’nin huzura kavuşması, geleceğinin mutluluk içinde şekillenmesi, cumhuriyetin tüm değerlerinin sahiplenilmesi ve milli manevi değerlerinin korunması yolunda, üzerine düşen görevi kararlılıkla sürdüreceğini anlatan Bahçeli, “Bu yorgun iktidar gitmelidir” dedi.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*