MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu: Baba evin direğidir, her zaman güçlü olmak durumundadır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

Babalar Günü” nedeniyle açıklamalarda bulunan Depboylu, ”Baba evin direğidir, her zaman güçlü olmak durumundadır. Baba ailenin geçiminden sorumlu olan kişi; ailesinin her ferdini korumak ve kollamak, yarınları düşünmek, hesabını doğru tutmak, adımlarını doğru atmak zorunda olan gizli kahramandır.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz DEPBOYLU’nun “Babalar Günü” hakkında yapmış olduğu yazılı basın açıklaması

Türk Milletinin çağlar boyu devam eden toplumsal ve kültürel yapısında aile kutsal ve devlet yapısının temel unsurudur. Evlenme ve yuva kurma devletin temeli, aile millet varlığımızın istinatgâhıdır. Huzurlu aileler huzurlu milletin de habercisi ve güvencesidir.

Aile; soyun devam ettiği, toplumsal yapının ayakta durabilmesi için dünyaya gelen yeni kuşaklara kültürel aktarımın gerçekleştiği; bireyin karakter gelişimini tamamladığı ve toplumsal rollerine hazırlandığı yuvadır.

Böylesine önemli ve kutsal bir görevi üstlenenler ise, hakları ödenemeyecek olan anneler ve babalardır.

Baba olmak zordur. Zira onun hem ailesine hem de topluma karşı sorumlulukları vardır.

Baba evin direğidir, her zaman güçlü olmak durumundadır. Evin, yurdun bir diğer adı baba ocağıdır. Bu ocakta ateşi diri ve kontrollü tutmak sabır, sebat, inanç ve adanmışlıkla mümkündür.

Baba ailenin geçiminden sorumlu olan kişi; ailesinin her ferdini korumak ve kollamak, yarınları düşünmek, hesabını doğru tutmak, adımlarını doğru atmak zorunda olan gizli kahramandır.

Evlatlarının ruhen ve bedenen sağlıklı şekilde var olması ve gelişmesi için sorumluluk alan; milli ve manevi değerleri hem yaşayarak hem de yaşatarak evlatlarına aktaran, koruyuculuk ve bilgeliğin timsali, ataların simgesidir baba.

Aile yaşamında disiplini oluştururken kuralları belirlemek; kuralları uygularken adaleti gözetmek, aynı zamanda şefkatli ve merhametli olmak sorumluluğunun üstlenen kişidir.

Türk töresinde baba tüm bu sorumlulukları yerine getirirken eşine, evdeşine saygı gösteren, onu yücelten, sözlerine ve kararlarına değer veren ve bu davranışlarla evlatlarına saygıyı, sevgiyi, aile olmayı öğreten atadır.

Yeri geldiğinde evini, yeri geldiğinde yurdunu canı pahasına koruyan; vatanı uğruna evlat kaybeden, şehit düşen evladını uğurlarken “Bu ezan ve bayrak, necip milletin omuzunda yücelmeye devam edecek. Benim oğlum peygamberlerin yanında olan şehadet makamına ulaştı. Doğduğunda Rabbim bizi şereflendirmişti, şehit olarak ölümüyle de yine şereflendirdi. Bunun için ben Rabbimin hükmüne boyun eğdim. Hiç şikâyetim yok. Rabbimizden gelen başım gözüm üstüne. Bizim ümmetimiz, milletimiz, vatanımız sağ olsun.” diyebilecek kadar onurlu ve dik durabilen babaların ocağıdır bu Vatan.

Aileyi ayakta tutan en temel duygu sevgi, aile fertleri arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıdır. Tüm ailelerimiz ancak böylesi bir sevgi, hürmet ve muhabbet zemini üzerinden huzur bulacak, şiddet ve nefret, merhamet ve şefkatle aşılacaktır.

Bu duygu ve düşünce ikliminde başta şehit babalarımız olmak üzere tüm babalarımızın babalar gününü kutluyor, eşleri ve evlâtları ile birlikte nice mutlu yıllar yaşamalarını temenni ediyoruz.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*