MHP’den Edirne’de Gövde Gösterili Kongre…! ZAKİR TERCAN GÜVEN TAZELEDİ

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Edirne 13. Olağan İl Kongresi Edirne’de Partililerin büyük katılımıyla coşku ve bir bayram havasında geçti. Karadenizliler Derneği’nin açık alanında gerçekleşen Kongrede alınan Korana Virüs Önlemleri dikkat çekti. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 23. Dönem MHP Edirne milletvekili Cemaleddin Uslu, MYK Üyeleri Ferhat Çakıroğlu, Davut Haskırıs, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, Merkez İlçe Başkanı Emre Tokluoğlu, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Parti delegeleri katıldı.

Keşan Belediyesi Mehteran Takımının verdiği Konser büyük ilgi gördü.

Yoklama ve Açılışın ardında Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından Kongre Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MYK Üyeleri Ferhat Çakıroğlu, Davut Haskırıs, 23. Dönem MHP Edirne Milletvekili Cemalleddin Uslu, İl Sekreteri Arzu Enginar oy birliği ile seçildi. Faaliyet Raporunun okunması ve ibrasının ardından Mali rapor okunup ibra edildi.

Seçime Tek liste ile giren mevcut Başkan Zakir Tercan’ın konuşması ile devam eden Kongre’de Başkan Tercan Konuşma yapmak için Kürsüye geldiğinde delegeler tarafından alkış ve sloganlar atıldı. Başkan Tercan bu desteğe Bozkurt işareti yaparak parti delegeleri ve üyelerini selamladı.

Başkan Tercan Konuşmasında; “Bugün burada, Ülkücü harekete yeni bir soluk katmak, kutlu bir ufuk, yeni bir sayfa açmak için MHP’nin inançlı kadroları MHP ve Ülkücü Camiayı yeniden inşa etmeye yeni bir şevk ve heyecanla hazırdır.

MHP’yi Edirne’nin her karış toprağında beğenilen, sevilen ve umut bağlanan bir siyasi partiye dönüştürmek için gerekli açılımlar yapacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yüce Allah bu kutsal gaye uğruna sarfettiğimiz emekleri ve içimizdeki bu vatan ve millet aşkını ve heyecanı karşılıksız bırakmayacaktır. İl Yönetimi; Mahalle, Köy, Belde ve İlçe gezilerine önem verecek, daima seçmenin yanında olacak ve onların dert ve sevinçlerini paylaşacak. İl Yönetimi, İlçe Başkanları ve Yönetimleri; Edirne’de üç hilali daha yukarlara çıkarmak için ve bu yolda varını yoğunu ortaya koyarak, zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin çalışacaklarından asla şüphem yoktur. Edirne’yi hep birlikte yönetmek, başarmak, ayağı kaldırmak ve bizden sonraki nesillere uygar, daha sosyal, daha yaşanabilir bir Edirne bırakmak için yola çıktık. Tekrar söylüyorum artık Edirne’yi yönetme sırası MHP’ye gelmiştir. Bugün için ve gelecek nesiller için gelin bu zorlu yolda hep birlikte yürüyelim, birlikte mücadele edelim, birlikte başaralım. Zaman MHP’nin çatısı altında birleşme ve bütünleşme zamanıdır. MHP’nin gönül kervanı ve İl Yönetimimi Edirne halkının güvenini ve ümidini boşa çıkarmayacaktır.

Edirne’yi yönetmek sırası MHP’ye gelmiştir.”

SAYGI DEĞER DAVA ARKADAŞLARIM…

Edirne’de MHP rüzgarı esiyor. Edirne’de siyasetin nabzı MHP’de atıyor. Edirne’yi yönetmek sırası MHP’ye gelmiştir. Yerel seçimlerde toplumun tamamını kucaklayacağız. Böylece hep birlikte Edirne’nin makus talihini değiştireceğiz. Kendi özü, kendi sözü, kendi gücü olan MHP’yi Edirne’de başarılı kılmak için inşallah bizlerin ve bütün milliyetçilerin gayreti ve teveccühü ile 2023 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde başarılı olacağız ve en az iki milletvekili çıkaracağız. Bugün alternatif olan, çözüm üreten, yeni ve gerçekçi projeler ortaya koyan tek partinin MHP olduğu bütün Türk Milletinin malumudur.

MHP’nin mecliste olması temel konularda çözüm üretmesi, ihanete, talana, yalana kararlılıkla ve büyük bir dirençle karşı durması tüm siyasi partilerin kimyasını bozmuş ve bütün gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Türkiye’de vatandaşların birinci gündemini oluşturan işsizlik, yoksulluk ve açlık meselelerinde doğru ve kalıcı projeler üreten, ümit veren ve gerçekleri ortaya koyan tek parti yine MHP’dir. Bugün Türk Milletinin yegane ümit kapısı olan, iktidarın yegane alternatifi ve en büyük adayı Milliyetçi Hareketin gönül kervanı, Büyük Türk Milletinin güvenini ve ümidini boşa çıkarmayacaktır.

Milliyetçilik dalgası ve halkası genişleyerek büyümektedir.”

Bugün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselen değer Milliyetçiliktir. Siyaset ilminin doğruları ve erdemleri, MHP’yi cazibe merkezi haline getirmiştir. Milliyetçilik dalgası ve halkası genişleyerek büyümektedir. Zaman Ülkemizin laik olduğu, milletle kaynaşmış, şahsiyetli ve ilkeli bir iktidar için Türkiye’nin kaderine sahip çıkma mücadelesinin öncüsü MHP çatısı altında birleşme ve bütünleşme zamanıdır. Yetişmiş milyon insanımızla MHP’nin önderliğinde ve iktidarında Türk milletinin ve Türk İslam dünyasının acılarına Allah’ın izni ve yardımıyla son verilecektir. Ülkemizin menfaatlerini koruyan, şahsiyetli bir dış politika ancak MHP ile mümkündür. MHP milletimizin hassasiyetini, ihtiyaçlarını, inceliklerini, dert ve ızdıraplarını çok iyi bilmektedir. Milliyetçi Hareket bugün iktidarın tek alternatifidir. Türk milletinin yegane teminatıdır. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu milletle kaynaşmış şahsiyetli ve milli bir iktidar için tek adres Milliyetçi Harekettir.

SAYGI DEĞER DAVA ARKADAŞLARIM…

Milliyetçi Hareket her geçen gün daha da güçlenmektedir. MHP sadece bir parti değildir. Bir davadır. Türkün Türk milletinin geleceği, Türk milletinin milli ve manevi değerlerinin ezelden ebede yaşama ve yaşatma davasıdır.

MHP Ülkemizin, milli birlik ve bütünlüğümüzün çimentosudur. Türkiye’yi bu ateş çemberinden ancak Türk Milliyetçileri, Türk Vatanseverleri ve Milliyetçi Hareket çıkarabilecektir. Türkiye’nin önünü Milliyetçi Hareket açacaktır. Milliyetçi Hareketin inançlı kadroları Türkiye’yi yeniden inşa etmeye yeni bir şevk ve heyecan ile hazırdır. Şu zor ve meşakkatli döneminde ayakta kalan tek ruh Milliyetçi ve Ülkücü ruhudur. Her birimiz birer dava adamı olmanın şuuruyla el ele, kol kola, gönül gönüle, yürek yüreğe kenetlenmeliyiz. Üzerimize düşen her ne ise fazlasıyla yapmalıyız. Gün birlik günüdür. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Oynanan oyunları bozalım. Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki; bütün davalar samimi insanların omuzları üstünde yükselir.* Kötülükleri unutun; iyilikleri hatırlayın…” Çirkinlikleri unutun; güzellikleri hatırlayın…

Düşmanlıkları unutun; dostlukları hatırlayın…
Umutsuzluğu unutun; geleceğe umutla bakın…
Umutun yolunu kapatmayın, açık tutun. Dilerim bu kongrede en hayırlı olan netice çıkar. Ben o neticeyi biliyorum…
Onun adı birlik ve beraberliktir…
Onun adı kardeşliktir…
Onun adı Şehitlerin şefaatı…
Onunu adı her Türkün duası…
Onun adı Allah’ın rızasıdır…
Mübarek olsun, hayırlı olsun…
Yolunuz, bahtınız açık olsun..
Allah yar ve yardımcımız olsun.. Ne Mutlu Türküm Diyene..Allah’a emanet olun!..” dedi.

Türkiye’de en uzun hizmet eden 2 siyasi partiden biriyiz.

Ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan bir konuşma yaptı. Ayhan konuşmasında; “Ülkemiz ve bölgemizdeki gelişmelere dikkat ettiğimiz zaman gerçekten partimizin ne kadar önem taşıdığı ilke bekası açısından ortaya çıkmaktadır. Bizim MHP Olarak misyonumuz Türkiye ve Türk Milletinin onurlu geleceği ve refahı içinde yaşamasıdır. Vizyonumuz ise Ülkemizi, bölgemizde süper bir güç ve Lider ülke yapmaktır. Biz MHP olarak, Siyasi, Sosyal ve ekonomik anlamda uzlaşma isteyen bir siyasi kurumsal yapıyız. Biz Siyasi anlamda, sosyal anlamda ve ekonomik anlamda MHP olarak uzlaşma istiyoruz. Esasen biz Türkiye’de en uzun hizmet eden 2 siyasi partiden biriyiz.” dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde MHP İl Başkanı Zakir Tercan, yeniden il başkanı seçildi. MHP’nin yeni il yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Ali Arıseven, Bülent Sarıçiçek, Celal Oksaş, Doğan Çetin, Eşref Dugaç, Erdoğan Orman, Ethem Midilli, Göksel Demircan, Görgün Seyfi, Hayati Bilgin, Hüseyin Kara, Hüseyin Yılmaz, Kemal Dertli, Mehmet Ali Fidan, Mehmet Deniz, Memduh Çiğdem, Metin Morto, Mustafa Çaplı, Neşe Özen, Nihat Yavuzarslan, Nuray Doğar, Ramazan Avkıran, Sadık Sarıkeçe, Sait Coşkun, Sevim Demirhan, Tamer Dindoruk, Varol Zafer Aldanmaz, Yaşar Güven, Zülfü Çelik.

Disiplin Kulu Üyeliklerine Avukat Murat Polat, Cemal Eskici, Gökmen Uzun, Nail Uzelli, Mevlüt Kara, Murat Duran ve Salih Öz seçildi.

Üst Kurul Delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Zakir Tercan, Emre Tokluoğlu ve Celal Oksaş.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*