Alim IŞIK: T.C. fazla mı geldi?

Cumhur İttifakı Millet Aklı

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Hükümet tarafından “Türkiye Cumhuriyeti” kavramının Türk milletinin hafızasından silinmesine yönelik olarak şimdiye kadar değişik alanlarda başlatılan bir kampanyanın, sessiz sedasız “Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası” isminden de çıkartılarak yürütüldüğünün görülmekte olduğunu belirtmiştir.

Işık, kamuoyunda ciddi endişe ve tepkiyle karşılanan bu uygulamalarla ilgili olarak yapılan çalışmaları sorgulayarak konuyu Meclis gündemine taşımıştır.

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim IŞIK, 2002-2013 döneminde görev yapan AKP hükümetleri döneminde isimlerinden “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi çıkartılan kamu kurum ve kuruluşlarının hangileri olduğunu sorarak başladığı önergesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a şu soruları da yöneltti ve cevap istedi:
“Söz konusu isim değişiklikleri, hangi kurumlar için hangi gerekçelerle, ne zaman yapılmıştır? Anılan dönemde yapılan isim değişiklikleri sonucunda yapılan tabela değişikliği vb. nedeniyle kurumlarca ne miktarlarda harcama yapılmıştır? T.C. Ziraat Bankası isminden T.C. ibaresinin çıkartılmasının gerekçesi nedir? Bu değişiklik, kimlerin kararı ve oluru ile ne zaman yapılmıştır?”

Işık, anılan isim değişikliği nedeniyle Ziraat Bankasının kaç şubesinde tabela değişikliği yapıldığını ve bu amaçla hangi kaynaklardan ne kadar harcama yapıldığını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a sormuş ve devamla aşağıdaki soruları sormuştur:
“Anılan bankanın isminden Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin çıkartılmasında hükümetinizce başlatılan sözde açılım projesinin bir etkisi var mıdır? Başka hangi kurum ve kuruluşlarda benzeri isim değişikliklerinin yapılması planlanmıştır? Anılan konuya ilişkin hükümetiniz görüşü ve 2013 yılı programı nasıldır?”

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*