MHP Genel Sekreteri İsmet BÜYÜKATAMAN: Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

▶️ Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; hıyanete ve husumete karşı güvencedir, güvenlik kilididir, millî bekanın sigortası, güvenli siperidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bizatihi Türk milleti 🇹🇷kurmuştur.

▶️ Milliyetçi Hareket Partisi, bu sistemin başından sonuna içindedir; Türkiye’nin sistemsel yapılanmasında üzerine düşeni demokratik ölçülerde yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir.

▶️ Milliyetçi Hareket bu kapsamda millî güvenliğimizin sağlam esaslara bağlanması, iç huzur ve istikrar ortamının kökleşmesi, bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için bu dönemde de mücadelesine devam edecektir.

🇹🇷 Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’in iradesidir.

🇹🇷 Cumhur İttifakı, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır.

🇹🇷 Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır.

▶️Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır. Çünkü Cumhur İttifakı’nın kuruluş gayesi; Türk milletini refaha kavuşturmak, Türk devletini süper güç yapmak, Türk kültürünü muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımaktır.

▶️ Geçmişten aldığımız ilhamla, Türk milletinin verdiği destekle, bu kutlu ülküyü gerçekleştirecek inanmışlık ve mücadele azmi ile birlik içerisinde hareket etmekteyiz.



Aziz Dava Arkadaşlarım,

Muhterem Hemşehrilerim,

Basınımızın Mümtaz Temsilcileri,

Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyor, Kastamonu İl Kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.

Bizleri burada buluşturan Cenab-ı Allah’a hamd ederken siz değerli Ülküdaşlarıma Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin selam ve muhabbetlerini iletmek istiyorum.

İstiklal için birlik, istikbal için dirlik… Kazanan Türkiye olacak.” şiarıyla gerçekleştireceğimiz partimizin “13. Olağan Büyük Kurultay” süreci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 1919’da Samsun’a ilk adımı attıran şuurla 9 Ağustos tarihinde Samsun’un “İlkadım” ilçesinden başladı.

Kasım sonu itibariyle tüm il ve ilçe kongrelerimizi gerçekleştirip bir demokrasi şöleni olan Büyük Kurultaylarımızın 13’üncüsüne hazır hâle geleceğiz.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Milliyetçi Hareket Partisi;                                                              

İlkeli, iradeli, tutarlı, ahlaklı, ülküleriyle var olan bir millet şaheseri; millî duruşuyla zamanlar üstü bakabilen köklü bir partidir.

Türk milleti var olduğu sürece yaşayacak bir tarih ve kültür hazinesi; millî ve manevi değerler haznedarıdır.

Millî meselelerde milliyetçi duruşun adı, şühedaya vefanın ocağıdır.

Ufkun karardığı yerde son ümit ışığıdır.

Türk milletinin son kalesi, son direniş burcudur.

Çarenin tükendiği yerde son kurşundur.

Ülkümüz, Türkiye merkezli yeni bir medeniyet ve yeni bir dünya düzeni anlayışıyla ülkemizi bölgesinde ve dünyada süper güç ve lider ülke konumuna getirmektir. Gayemiz Devletin bekası, milletin refahıdır.

Varlığımızı armağan ettiğimiz büyük Türk milletine hizmet yolunda yılmayacağımıza, yorulmayacağımıza kimsenin şüphesi yoktur. Gücümüzü aldığımız aziz Türk milletinin Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e olan ihtiyacının farkındayız ve tüm çalışmalarımızı bu şuurla gerçekleştirmekteyiz.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; hıyanete ve husumete karşı güvencedir, güvenlik kilididir, millî bekanın sigortası, güvenli siperidir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bizatihi Türk milleti kurmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi, bu sistemin başından sonuna içindedir; Türkiye’nin sistemsel yapılanmasında üzerine düşeni demokratik ölçülerde yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir.

Milliyetçi Hareket bu kapsamda millî güvenliğimizin sağlam esaslara bağlanması, iç huzur ve istikrar ortamının kökleşmesi, bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için bu dönemde de mücadelesine devam edecektir.

Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’in iradesidir.

Cumhur İttifakı, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır.

Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır.

Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır.

Çünkü Cumhur İttifakı’nın kuruluş gayesi; Türk milletini refaha kavuşturmak, Türk devletini süper güç yapmak, Türk kültürünü muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımaktır.

Geçmişten aldığımız ilhamla, Türk milletinin verdiği destekle, bu kutlu ülküyü gerçekleştirecek inanmışlık ve mücadele azmi ile birlik içerisinde hareket etmekteyiz.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Uydu particikler vasıtasıyla Türk milletini ayrıştırmak, Türk devletine diz çöktürmek isteyen odaklar kirli operasyonlarına hız vermiş durumdadır. Türkiye’nin daha önce tecrübe ettiği çözüm süreci gömüleli çok olmuştur.

Hâlâ bunun hayalini kuran “serok”lar, bölücülere “babacan” tavırla yaklaşanlar! Akıllı olun, çözüm çığlığı atmayın! MHP’nin gözü üzerinizdedir.

Türk milleti zekidir!

Hendek olayları döneminde Ahmet Davutoğlu başbakan olmasaydı inanıyorum ki birçok Kürt kenti tank, top ve uçaklarla bombalanırdı.” diyen bir densizin il başkanı olduğu partiden “gelecek” ummaz.

Türk milletinin karakteri yüksektir!

Günümüz Türkiye’sinde aksi yaşanıyormuş gibi “hiç kimsenin etnik kökenine, dinine, mezhebine hatta inanıp inanmadığına bakmayan, devletin her vatandaşla ilişkisinin aynı samimiyette olduğu yeni bir vatandaşlık anlayışı” getireceğini söyleyerek Türk devletine iftira eden bir müfteriden “deva” beklemez.

Bu sahte doktorlardan, düzenbaz müneccimlerden Türk milletine bir fayda, deva geleceğini iddia etmek; güneşten yağmur yağmasını beklemekle eş değerdedir. Bunlar aynı karanlık mahfillerin oyuncağı, PKK’nın yedeği, küresel sermayenin kaos ve kriz tetikçileridir.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Geçtiğimiz cuma günü İzmir’de yaşadığımız depremde maalesef 114 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1035 vatandaşımız yaralanmış, pek çok aile evlerini terk etmek zorunda kalmıştır.

Bu vesileyle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Devletimiz ve yardımlaşmayı en üst seviyede gösteren milletimiz el ele vererek mağduriyet yaşayan insanımızın ihtiyaçlarını giderecek güçtedir.

Bununla birlikte cenazeevinden siyasi menfaat ummaya kalkmaya çalışanlara maalesef bu depremde de hep birlikte şahit olduk, bu anları utançla izledik.

Deprem enkazları arasında dolanıp her cümlesine “CHP’li belediyelerimiz” ile başlayan bir zihniyetle mücadele etmek, depremin acılarıyla mücadele etmekle eş değerdedir.

Yine CHP Genel Sekreteri başta olmak üzere bazı CHP’lilerin vatandaşlar arasında ayrım yapıldığına ve kamu binalarının yıkıldığına dair toplumu ayrışmaya, kin ve nefrete sevk edecek açıklamalarını bu kapsamda lanetliyorum.

Hükümetimizin, tüm belediyelerimizin ve milletimizin, bu acıyı nasıl sararız, diyerek tek yürek olması gereken anlarda dahi partileri konuşuyor olmanın utancı muhataplarına ömür boyunca yetecektir.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

1991’den beri Dağlık Karabağ’da devam eden Ermeni işgali ve zulmü nihayete ermek üzeredir.

İlk günden beri Azerbaycan’ın haklılığını kabul ettiği hâlde üç maymunu oynayan medeni dünya, Dağlık Karabağ’da Ermenilerin kaybedeceğini anlayınca “barış” çığırtkanlığına başlamıştır.

Türk milleti savaşmayı iyi bilmekle birlikte vatanına kem gözle bakılmadıkça barıştan yanadır. Merhum Arif Nihat Asya’nın ifadesiyle barışın tadı güzeldir ancak vatanın her karışı savaşmaya değerdir. Savaş istemeyen; işgal ettiği topraklardan çekilmeli, Türk toprakları üzerinde hak iddia etmemelidir.

Ancak Ermenistan, işgal ettiği toprakları terk etmediği gibi, tüm ateşkesleri ihlal ederek kendi sonunu kendisi hazırlamaktadır. Dün PKK’lı teröristlerden medet umacak kadar alçalan Ermenistan, bugün Fransa’daki ırkçı bir terör örgütünden yardım dilenecek kadar küçülmüştür.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almasını sağlayacak bir masa yoktur. Azerbaycan ordusu “Hak verilmez, alınır.” felsefesi ile vura vura ilerleyecek, tıpkı marşlarımızda 30 yıldır haykırdığımız üzere Azerbaycan bayrağını Dağlık Karabağ’a asacak, gönüller ezan sesi ile hoş olacaktır.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

İstiklal için birlik, istikbal için dirlik… Kazanan Türkiye olacak.” şiarıyla 2023’e giden yolda Milliyetçi Hareket’in yönetim kadrolarının belirlendiği kongrelerimizin Türk milletine, Türk milletinin dirilişini bekleyen, dualarından Türk milletini eksik etmeyen gönül coğrafyalarımıza hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş’i ve Ülkücü Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Zorlu salgın sürecinde bir araya geldiğimiz bu nezih ortamı hazırlayan yöneticilerimize ve kongremizi şereflendiren siz değerli dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.

Ne mutlu, Türk’üm diyene!

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*