TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekilimiz Celal ADAN: Bu kutlu meclis; Türk milletinin sesi, kalbi ve ruhudur.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekilimiz Celal ADAN: Bu kutlu meclis; Türk milletinin sesi, kalbi ve ruhudur. Milletin vicdanını muazzep kılan her acı; bu meclisin çatısı altında da dile getirilmelidir. Büyük milletin büyük meclisi; işgal kuvvetleri Polatlı’ya dayanmışken dahi geri adım atmayarak, cephede çarpışan Mehmetçiğin yanında durmuştur.

Sayın Milletvekilleri,

Genel kurulu açarken; Suriye’nin Resulayn bölgesinde; yol denetimi yapan Mehmetçiklerimize bombalı bir saldırı tertip edilmiştir. Bu alçak girişimin sonunda 2 askerimiz şehit düşmüş, 8 askerimiz de yaralanmıştır. Tarih boyunca barış ve istikrar getirmek için göğsünü siper eden yiğitlerimiz; cephede ezdikleri hainlerin pusularına da elbet boyun eğmeyecektir.

Bu kutlu meclis; Türk milletinin sesi, kalbi ve ruhudur. Milletin vicdanını muazzep kılan her acı; bu meclisin çatısı altında da dile getirilmelidir. Büyük milletin büyük meclisi; işgal kuvvetleri Polatlı’ya dayanmışken dahi geri adım atmayarak, cephede çarpışan Mehmetçiğin yanında durmuştur. Bugün de dünyanın hangi köşesinde çarpışan bir Türk evladı varsa; Türkiye Büyük Millet Meclisi, onların yanındadır.

Bahara hasret kalmış bir diyara sulh ve selametin mührünü vuran, ay yıldızın gölgesinde bütün mazlumları kucaklayan Türk milleti; radikal terörü de bölücü terörü de Suriye’den kazıyarak atacaktır. Bir cemre gibi, bir tohum gibi o topraklara düşen şehitlerimizin hatırası, ilelebet yüreklerimizde yaşayacak; silah arkadaşları, onların devrettiği sancağı daha ileriye taşıyacaktır. Bundan; dostlarımızın da, düşmanlarımızın da kuşkusu olmamalıdır.

Bu vesileyle; Resulayn’ın kahramanları olan Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt ve Uzman Çavuş Oğuzhan Anar’ı rahmetle anıyor, Türk milletine başsağlığı diliyorum.

Cumhur İttifakı Millet Aklı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*